Markten wachten op verkiezingen VS

Door Team Beursfoon op 2018-11-06, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 521.25, een verlies van 0.14% en ook de rest van de beurzen in Europa gaan iets lager open, na een verdeeld slot op Wall Street. De Dow won 0.76% en de Nasdaq sloot 0.38% lager in afwachting van een nieuwe monetaire beleidsverklaring van de Fed op donderdag en tussentijdse verkiezingen vandaag die de macht balans in Washington kunnen verschuiven.

De Aziatische beurzen staan hoger, Nikkei staat 1.14% hoger en de Hang Seng wint 0.58%. De euro/dollar noteerde op 1,1404. We zien vandaag geen grote uitschieters bij de diverse fondsen en wachten onze kansen rustig af.

De AEX heeft weerstand in de zone 522-523 en daar liggen even weer tijdelijke short kansen. Steun is er op 518. Wilt u ook deze signalen live ontvangen? Neem dan een abonnement op onze diensten, de afgelopen weken gaat dat super, je kan in zowel stijgende markten, maar ook in dalende markten handelen. Kijk even op http://extern.beursfoon.nl/aanbieding/  Meer live op 0900 – 51 51 666


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 521.32, een verlies van 0.62 punten of 0.12%. De Europese beurzen gaan licht omlaag, waarbij de Aex het nog redelijk doet, dus we hebben nog mogelijk wat lagere niveaus voor de boeg en zodoende ook een short signaal af en toe. Beleggers verwerken de kwartaalberichten van grote Europese bedrijven en kijken vooral uit naar de belangrijke Amerikaanse congresverkiezingen, die voor een machtsverschuiving in Washington kunnen zorgen. Verlichtingsbedrijf Signify gaat aan kop met een plus van 1,5 procent na een adviesverhoging.

Randstad profiteert van sterke resultaten van zijn Zwitserse concurrent Adecco (plus 3 procent). De grootste uitzender ter wereld zag de kwartaalomzet stijgen geholpen door positieve ontwikkelingen op de belangrijke Franse markt. De Aex zou dus nog de 518 mogen opzoeken in onze ogen en daarop willen we met de FTI short gaan op 0900-5151666. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 521.46, een verlies van 0.48 punten of 0.09%. De aandelenbeurzen in New York zullen naar verwachting met kleine minnen aan de sessie beginnen. De tussentijdse verkiezingen, die president Donald Trump heeft gebombardeerd tot een populariteitspoll voor zijn presidentschap, zullen het sentiment bepalen. De uitslagen volgen pas ver na sluiting van de beurs. De uitkomst lijkt mede bepalend voor de economische koers van de VS. Volgens de peilingen is het goed mogelijk dat de Republikeinen de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden verliezen. In de Senaat lijken Trump en de zijnen wel de meerderheid in handen te houden.

Qua bedrijven weet onder meer farmaceut Eli Lilly de aandacht op zich gericht. Na een sterk derde kwartaal schroefde het bedrijf de winstverwachtingen op. Ook is de farmaceut iets rooskleuriger geworden in zijn omzetprognose. Modebedrijf Ralph Lauren boekte meer winst. Het aandeel lijkt evenwel lager te openen. Wij gaan dus nog steeds uit van wat druk op de koersen en de Aex zou zodadelijk richting de 518 kunnen afzwakken. Het is natuurlijk moeilijk te voorspellen voor de VS, maar we denken dus even aan druk vandaag en morgen, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 522.31, een winst van 0.37 punten of 0.07%. De Europese aandelenbeurzen lieten een wisselend beeld zien, met overwegend beperkte koersuitslagen. Beleggers keken vooral uit naar de belangrijke Amerikaanse Congresverkiezingen, die voor een machtsverschuiving in Washington kunnen zorgen. Ook waren er cijfers van grote Europese bedrijven. Sterkste stijger in de AEX was chipmachinefabrikant ASML met een winst van 2 procent. Grootste daler was verzekeraar ASR met een min van 1 procent.

Groothandelsbedrijf Sligro sloot de rij in de MidKap met een min van 3 procent na twee adviesverlagingen. Bij de kleinere bedrijven steeg raambekleder Hunter Douglas bijna 5 procent na een positief handelsbericht. Het is dus afwachten en we hebben nog mogelijk heel even tijd voor licht lagere koersen, maar dan gaan we ons echt opmaken voor de eindejaarsrally. Het ziet er allemaal gunstig uit, fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.