Even steun op 532 testen, hoe verder?

Door Team Beursfoon op 9-3-2018, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 534.66, een verlies van 0.56 punten of 0.10%. De Amsterdamse beurs werd nog vrijwel onveranderd verwacht bij de opening. We zien dus nu toch wat licht druk op de handel. De overige Europese beurzen staan al op iets grotere verliezen. Wall Street sloot met bescheiden winsten, terwijl ook de Aziatische beurzen vanochtend plussen laten zien. Gisteravond ondertekende Trump het decreet omtrent het heffen van aluminium- en staalimporttarieven. Daarmee zijn Trumps' vorige week aangekondigde plannen om staal- en alluminiumtarieven te heffen van respectievelijk 25 procent en 10 procent een feit. 

In Azië koersten de hoofdindices vanochtend, net als de Amerikaanse indices donderdagavond, in het groen. De winsten bleven evenwel beperkt tot maximaal krap een procent voor de beurs in Hong Kong. Beleggers waren onder meer enthousiast over het nieuws dat Donald Trump een uitnodiging heeft geaccepteerd om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un te ontmoeten. De stemming zit er dus nog goed in en tussen de 532 en 538 houden wij ons even rustig. Bij een uitbraak gaan we direct weer in de markt. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 535.30, een winst van 0.08 punten of 0.01%. De Europese beurzen noteren rond het middaguur verdeeld. De Dax staat bijvoorbeeld nog 0.5 procent lager op dit moment. De Europese beurzen staan onder druk, nadat de Amerikaanse president Trump een decreet ondertekende, waarmee over vijftien dagen importtarieven op staal- en aluminium van respectievelijk 25 procent en 10 procent effectief worden. Mexico en Canada worden daarbij ontzien en Washington zei open te staan om met individuele handelspartners te onderhandelen over separate tarieven.

Daarnaast kijkt de markt vrijdag uit naar het Amerikaans banenrapport, dat vanmiddag verschijnt. De markt rekent op een stijging van het aantal banen in de Verenigde Staten van circa 200.000. Het aantal ww uitkeringen viel gisteren ook al flink mee met een forse daling en er is nog geen vrees voor renteverhogingen. Toch willen wij weer short met de FTI rond 536 in deze kleine tradingrange. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 537.58, een winst van 2.36 punten of 0.44%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,5 procent in het groen. Dat is beduidend beter dan vanmorgen. Uit de data zojuist bleek dan ook dat het aantal banen vorige maand is gestegen met 313.000 banen, terwijl werd gerekend op een toename van ruim 200.000. De stijging in de voorgaande maand werd opwaarts bijgesteld van 175.000 naar een groei van 239.000 banen. Het werkloosheidspercentage noteerde ongewijzigd op 4,1 procent. Dit geeft vooralsnog dus geen vrees voor renteverhogingen. De Dollar zien we wel nog stijgen. 

Er is wel een voetnoot bij de data; hoewel de banengroei sterker is dan verwacht, stel de loongroei teleur. Bovendien werd een daling voorzien van het werkloosheidspercentage, maar deze noteerde nagenoeg ongewijzigd op 4,1 procent. De stijging van de participatiegraad was weliswaar positief, maar de ruimte opwaarts is beperkt. We testen nu de 538 weerstand en daar willen we even short nog steeds met de FTI. want we denken dat we nog wat na kunnen stuiteren. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 537.14, een winst van 1.92 punten of 0.36%. De meeste Europese beurzen gingen licht omhoog na de bekendmaking van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat beter uitviel dan verwacht. De Duitse Dax liet echter nog steeds een verliesje zien. De olieprijs herstelde weer van het verlies van de afgelopen dagen en blijft keurig in de tradingrange. Op het Damrak was verder fietsenfabrikant Accell de grote verliezer na tegenvallende jaarcijfers en een strategiewijziging. De onderneming zag haar jaarwinst met ruim twee derde dalen. Grote verschuivingen dus binnen de fondsen die met cijfers kwamen. 

Beleggers reageerden verder op de importheffing op buitenlands staal en aluminium die de Amerikaanse president Donald Trump ondertekende. In Amsterdam ging staalbedrijf ArcelorMittal licht omhoog, maar de Duitse branchegenoot Salzgitter verloor 5 procent en in Helsinki werd Outokumpu ruim 2 procent minder waard. De Aex kan dus volgende week weer naar de 538 weerstand oplopen met het huidige sentiment, denken wij en het signaal is nu long voor de komende weken. Ook verwachten we intraday grotere bewegingen, zoals we nu al bij de diverse fondsen zien. We wensen U een fijn weekend. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.