Breekt de AEX nu eindelijk uit trading range?

Door Team Beursfoon op 2017-10-13, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 544.20, een winst van 0.35% en ook de andere Europese markten gaan weer rustig van start, maar de AEX is binnen Europa zeker een positieve uitschieter. Wall Street sloot licht lager De Dow verloor 0.14% en de Nasdaq sloot 0.18% lager.

De financials konden rekenen op de aandacht van beleggers, nadat JPMorgan Chase en Citigroup hun resultaten rapporteerden, waarmee het cijferseizoen officieel uit de startblokken kwam. Citigroup staat wel nu 5% lager en vanmiddag komt Wells Fargo met haar cijfers. De Aziatische beurzen staan hoger, de Nikkei wint 0.96% en de Hang Seng staat 0.1% hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1849. De AEX is eindelijk uit de trading range van 538 -543 gebroken en schiet gelijk omhoog en heeft weerstrand op 545 en 548. Volgende week komen de kwartaal cijfers los in Amsterdam en kunnen we eindelijk meer vuurwerk verwachten.

De Bitcoin schiet door het dak en staat 12% hoger! Er komt een afsplitsing van de Bitcoin, de Bitcoin gold. Iedere bezitter van een Bitcoin, krijgt de Bitcoin gold op 1 november er bij. Rond begin november dus winst nemen op de bitcoin is ons idee.

Gisteren hielden we bij de financiele telegraaf een online seminar, meer dan 1800! mensen hadden zich hiervoor aangemeld. Tijdens de vele polls die wij hielden gaven de meeste bezoekers aan een stijging te verwachten van de AEX van meer dan 5%. U weet ons eindejaars koersdoel is 563 punten. Wilt u het seminar even terug bekijken? Klik hier en bekijk het online terug.


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 546.07, een winst van 3.23 punten of 0.60%. De Amsterdamse AEX-index scherpt het jaarrecord verder aan, mede dankzij de sterke koerswinst van ArcelorMittal. Elders in Europa laten de beurzen een gemengd beeld zien. Beleggers houden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar de banken Wells Fargo en Bank of America met cijfers komen en de jongste inflatieramingen op het programma staan. Gisteren zagen we goede bedrijfscijfers en we sloten boven de 542 punten, waarmee we vandaag ons koersdoel de 545 al overschreden hebben. Dit natuurlijk door Arcelor, anders stonden we nog rond de 545 punten. 

Staalconcern ArcelorMittal profiteerde van sterke handelscijfers uit China en dikt 4 procent aan. Chipmachinefabrikant ASML behoorde ook tot de kopgroep in de AEX met een winst van 2 procent, dankzij een adviesverhoging door Exane. Hekkensluiter is digitaal beveiliger Gemalto met een min van 2.6 procent. Rond de huidige niveaus zou het aandeel voorzichtig opgepikt mogen worden, maar wij zijn niet positief voor Gemalto meer. Dat waren we overigens ook niet voor Arcelor, tot zo. 

 

 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 546.41, een winst van 3.57 punten of 0.66%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen. Toch zagen wij een licht short signaal rond de 547 punten en we zitten inmiddels short met de FTI op 0900-5151666. Deze willen we op 546 al afsluiten, want dan hebben we 3 punten winst op weekbasis! Eventueel kunnen we nog de 545 punten testen zodadelijk. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in september op maandbasis met 0,5 procent zijn gestegen, in vergelijking tot 0,4 procent in augustus.

Later op de dag volgt het Amerikaans consumentenvertrouwen van oktober. Wells Fargo verloor 2,4 procent, nadat de bank over het derde kwartaal een lagere winst en omzet rapporteerde. Vandaar onze short actie. We zagen veel animo tijdens ons seminar en nu ook op kantoor om mee te doen. We hebben dan ook voor U het abonnement, voor maar 2 euro per dag, namelijk geheel 2018 en nog 2019 als U op deze link klikt. U kunt dan kiezen uit 14 systemen van enkele tot enkele tientallen procent winst!

 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 546.21. een winst van 3.37 punten of 0.62%. De Europese aandelenbeurzen stonden vrijwel zonder uitzonderingen op verlies. De Amsterdamse AEX-index ging wel omhoog en noteerde op de hoogste slotstand van het jaar, mede dankzij een sterke koerswinst van ArcelorMittal. ArcelorMittal won bijna 6 procent was daarmee verreweg de sterkste stijger in de AEX. Het staalconcern is in trek vanwege sterke handelscijfers uit China. Bij de middelgrote fondsen deed roestvrijstaalbedrijf Aperam het ook goed, met een plus van 2,4 procent. Wij kochten dan ook calls aan het begin van de middag en die zien we alweer oplopen. 

 

In de MidKap behoorde Air France-KLM tot de grootste verliezers. De luchtvaartcombinatie leverde 2 procent in. Air France-KLM en China Southern Airlines overwegen hun samenwerking op het gebied van vrachtvervoer uit te breiden tot een volledige joint venture. We hebben dus veel gehandeld deze week en gaan op weg naar ons koersdoel van 563 punten non stop zo lijkt het wel. We nemen dus volgende week weer calls in en zijn maandag weer bij U terug met o.a. de week forecast, prettig weekend!


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.