AEX zit gevangen in trading range 537 -542

Door Team Beursfoon op 2018-03-13, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 538.59, een winst van 0.05% en ook de andere beurzen in Europa gaan vrijwel vlak van start na een verdeeld slot op Wall Street. De Dow sloot 0.62% lager en de Nasdaq sloot wederom op een All Time High met een winst van 0.36%. Het sentiment was over het algemeen positief, maar een daling van de grondstofprijzen werkte in het nadeel voor de grondstof aandelen.

Altice voert exclusieve gesprekken over de verkoop van zijn spraakdiensten in Frankrijk, Portugal en de Dominicaanse Republiek, zo probeert men de schulden terug te brengen. Altice komt deze week met haar cijfers. De Aziatische beurzen staan ook verdeeld, de Nikkei winst 0.66% en de Hang Seng verliest 0.15%. De euro/dollar noteerde op 1,2334.

De AEX heeft steun op 537 en weerstand is er op 542. Wij zijn momenteel vele fondsen aan het analyseren en daar komen wellicht weer nieuwe koop en verkoop signalen uit. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 537.64, een verlies van 0.79 punten of 0.15%. De Europese beurzen staan overwegend op kleine winsten. Beleggers wachten op de belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers later op de dag die van belang zijn voor het rentebeleid van de Federal Reserve. Op het Damrak werden resultaten verwerkt van ForFarmers en Basic-Fit en kwam ING met het nieuws dat de omstreden loonsverhoging voor topman Ralph Hamers is geschrapt. ING blijft de laatste tijd sowieso wat achter en zouden we dus ook willen oppikken. Ook Altice gaat weer richting de bodem en steunniveaus. 

Koploper bij de hoofdfondsen is staalconcern ArcelorMittal met een plus van 2 procent, na de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma van maximaal 280 miljoen dollar. We hebben een aardige rally nu meegemaakt met de Aex en vorige keer gingen we hiervandaan weer hard omlaag. We denken dat dit nu niet het geval zal zijn en we rustig op weg kunnen naar hogere koersen met het huidige long signaal. We kijken dan ook naar de fondsen die achter zijn gebleven. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 536.24, een verlies van 2.19 punten of 0.41%. In de VS hebben we reeds zomertijd, dus we zijn daar al van start gegaan en de Dow staat redelijk hoger, volgens de voorspellingen. Toch valt dat de beleggers wat tegen en we zien wat druk op de koersen hier in Europa. Met name de Dax en de Aex gaan omlaag. Toch goed voor onze FTI short die we hebben ingenomen op 0900-5151666. Voor de korte termijn hebben we short signalen voor de Aex en voor de langere termijn is het signaal nog long. De focus in de VS ging vooral uit naar de inflatiecijfers die reeds bekend werden gemaakt. Op maandbasis stegen de Amerikaanse consumentenprijzen met 0,2 procent en ten opzichte van een jaar terug met 2,2 procent in februari. Er was gerekend op respectievelijk 0,2 procent en 2,3 procent.

De Amerikaanse president Donald Trump liet verder op Twitter weten dat minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson wordt vervangen door Mike Pompeo, de directeur van de CIA. Het aandeel Qualcomm daalt met 4 procent. President Donald Trump blokkeerde gisteren het vijandige overnamebod van Qualcomm door Broadcom ter waarde van 117 miljard dollar. Trump hield de deal tegen op grond van veiligheidsredenen. We zijn zo weer bij U terug en willen de FTI short rond de 535 proberen te sluiten. De stoploss hebben we omlaag getrokken naar 537, dan hebben we sowieso winst. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 532.52, een verlies van 5.91 punten of 1.10%. De Europese beurzen stonden in de min en tegen het einde van de handel konden we zelfs rond de low sluiten. Mogelijk dus toch een herhaling van eind februari j.l. toen we ook vanaf de 538 terugvielen, destijds tot 518 punten zelfs. Beleggers verwerkten een hogere Amerikaanse inflatie, wat de vrees voor verdere renteverhogingen van de Federal Reserve aanwakkert. Ook reageerden de financiële markten op het onverwachte ontslag van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.

In de AEX daalde ING 1,7 procent. De bank besloot de geplande loonsverhoging van 50 procent tot 3 miljoen euro voor topman Ralph Hamers te schrappen na veel kritiek op het voorstel. Volgens president-commissaris Jeroen van der Veer heeft ING de publieke ophef over de zaak onderschat. De Aex heeft dus nu steun op 528 en kijken of we die kunnen houden. Wij voorzagen nog turbulentie en die is dus nu gekomen. We kochten puts op Aegon daarom ook met de leden en sloten de FTI short op 0900-5151666 met 5 punten winst! Fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.