AEX test steun op 563 en weerstand is er op 565 en 568.

Door Team Beursfoon op 2018-05-16, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 564.12, een verlies van 0.08% en ook de andere Europese Beurzen gaan lager van start na milde verliezen op Wall Street. De Dow verloor 0.78% en de Nasdaq sloot 0.81% lager. Na acht dagen zonder verlies eindigde de Amerikaanse beurs dan toch in het rood.

Tegen het einde van de handelsdag was er berichtgeving dat Noord-Korea af zou zien van een overleg met Amerika vanwege militaire oefeningen die de VS houdt met Zuid-Korea. De Amerikaanse tienjaars rente beweegt inmiddels weer boven de drie procent.

De Aziatische beurzen staan lager, de Nikkei verliest 0.44% en de Hang Seng staat 0.15% lager. De euro/dollar noteerde op 1,1833. De AEX heeft weerstand op 565 en steun op 563 en het is wel belangrijk dat we boven 558 blijven. Meer live op 0900 – 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 12:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 563.61, een verlies van 0.88 punten of 0.16%. De Europese beurzen laten een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt blijven. Beleggers verwerken onder meer de oplopende rentes op de Amerikaanse obligatiemarkt. Op het Damrak worden softwarebedrijf Tie Kinetix en bouwer Heijmans lager gezet na publicatie van de handelsberichten. Op de lokale markt keldert Tie Kinetix 7 procent. Het softwarebedrijf leed in de eerste jaarhelft een flink verlies. Ook het bedrijfsresultaat en de omzet gingen stevig omlaag.

Heijmans verloor 2,5 procent. Het bouwbedrijf kampte de afgelopen jaren met tegenvallers bij grote projecten, maar lijkt de weg naar boven te hebben teruggevonden. Beleggers waren echter niet onder de indruk en deden het aandeel in de verkoop na de koerswinst van ruim 5 procent een dag eerder. Wij zien dus wel weer wat kansen en voor de Aex moeten we kijken of we nog kunnen oplopen naar de 568 weerstand, anders kunnen we volgende week weer wat druk op de koersen verwachten. Met de FTI gaan we sowieso short op 0900-5151666, tot zo. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 564.73, een winst van 0.24 punten of 0.04%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een vlakke opening. Futures noteren vrijwel onveranderd. Gisteren verloor Wall Street voor het eerst na acht dagen op rij hoger te zijn gesloten. De daling was het resultaat van berichten dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zich mogelijk terugtrekt uit de top van volgende maand met de Amerikaanse president Donald Trump. Toch denken wij niet aan verdere dalingen en zien nu juist long kansen en een Aex die er goed bij ligt. 

Macy's noteerde in de elektronische handel voorbeurs 8,8 procent hoger, nadat de Amerikaanse warenhuisketen de nettowinst het afgelopen kwartaal bijna wist te verdubbelen. De resultaten waren beter dan verwacht. Het concern verhoogde tevens de verwachtingen voor het lopende boekjaar. Wij houden dan ook de calls vast op 0900-5151666 en hebben de FTI short gecancelled, tot zo. 

 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 565 punten, een winst van 0.2%. De Europese beurzen stonden overwegend hoger. De beurs in Amsterdam stond ook in het groen en we konden de 565 weer testen en daar boven handelen. Dat geeft een koersdoel naar 568 punten en daar sluiten we onze calls op 0900-5151666. Grootste daler in de AEX was ABN AMRO met een verlies van 1,6 procent na een adviesverlaging door ING. Andere banken en verzekeraars deelden in de malaise. 

In de MidKap sloot Wereldhave de rij met een min van 4 procent. HSBC verlaagde het advies voor het vastgoedbedrijf. Koploper was metalengroep AMG met een winst van 3 procent. Het ziet er allemaal gunstig uit en we denken aan hogere koersen. Wilt U met ons meedoen, dan hebben we leuke acties voor U en wij zijn marktleider met handelssignalen. Klik hier om U aan te melden Wij wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.