AEX mag weerstand zone 528-529 testen

Door Team Beursfoon op 2018-11-07, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 528.25, een winst van 1.14% en ook de rest van de beurzen in Europa gaan hoger van start na de uitslagen van de verkiezingen in de VS. Wall Street sloot al iets hoger, de Dow won 0.68% en de Nasdaq sloot 0.64% hoger. De Democraten zouden 187 zetels in het Huis hebben en de Republikeinen 175. In de Senaat hebben de Republikeinen evenwel 51 zitjes, tegenover 42 voor de Democraten.

Trump blijft dus stevig in het zadel en daar reageren de markten nu goed op. De markten in Europa blijven nerveus over de impasse tussen Italië en de EU. Daarnaast duren de zorgen over het handelsconflict tussen Washington en Beijing voort. Wij zijn van mening, dat Trump de afgelopen week mild was, richting de verkiezingen, en dat hij nu wat minder mee soepel zal zijn richting China.

De Aziatische beurzenstaan lager, de Nikkei verliest 0.28% en de Hang Seng staat 0.16% lager. De euro/dollar noteerde op 1,1449. ABNAMRO kwam met prima cijfers en staat 3% hoger en ook de cijfers van Ahold Delhaize zijn goed en het fonds staat 7% hoger. Altice Europe staat ook 5% hoger, na goede cijfers van Altice USA.

De AEX heeft weerstand in de zone 528-529 en daar liggen even weer tijdelijke short kansen. Steun is er op 523. Wilt u ook deze signalen live ontvangen? Neem dan een abonnement op onze diensten, de afgelopen weken gaat dat super, je kan in zowel stijgende markten, maar ook in dalende markten handelen. Kijken even op http://extern.beursfoon.nl/aanbieding/  Meer live op 0900 – 51 51 666


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 528.71, een winst van 6.40 punten of 1.23%. De Europese aandelenbeurzen gaan stevig omhoog. Beleggers verwerken de uitslag van de Amerikaanse Congresverkiezingen en de kwartaalberichten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak is supermarktconcern Ahold Delhaize een uitblinker na sterke kwartaalcijfers. De tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten hebben een verdeeld Congres opgeleverd. De Republikeinen behouden volgens Amerikaanse media de meerderheid in de Senaat, maar de Democraten krijgen het Huis van Afgevaardigden in handen.

Ahold Delhaize gaat aan kop in de AEX met een winst van 6 procent. Het supermarktconcern behaalde de voorbije maanden een stevige omzetgroei. Ook de winst liep hard op. Volgens analisten deed het concern het met name in de VS beter dan verwacht. Ahold staat dus dicht bij ons koersdoel van 22 euro op dit moment. De Aex kan nu de 530 zelfs even testen. Het short signaal dat we de afgelopen dagen/weken zagen, wordt dus alweer bijna opgeheven en we kunnen instappen op korte termijn. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 528.74, een winst van 6.43 punten of 1.23%. De aandelenbeurzen in New York openen naar verwachting met winsten. Beleggers verwerken de resultaten van de verkiezingen in de Verenigde Staten, die voor hen relatief weinig verrassingen in petto hadden. Daarnaast kwam een aantal bedrijven met kwartaalcijfers. Donald Trump kan op meer verzet stuiten bij de uitvoering van bepaalde plannen, bijvoorbeeld een belastingverlaging voor het midden- en kleinbedrijf. Voor het instellen van importheffingen heeft het Witte Huis geen goedkeuring van het Congres nodig.

Aan het bedrijvenfront kwam kantoorartikelenhandelaar Office Depot met bemoedigende cijfers. Cosmeticamerk Coty had afgelopen kwartaal last van problemen in de leveringsketen die zowel de omzet als winst drukten. Verder kwamen mediaconcern 21st Century Fox en aanbiedingensite Groupon met kwartaalcijfers. We kunnen dus de ronde getallen op 530 testen nu en daar willen we met de FTI in ieder geval short gaan op 0900-5151666. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 528.57, een winst van 6.26 punten of 1.20%. De Europese aandelenbeurzen stonden stevig in de plus. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalberichten van grote Europese bedrijven voor de kiezen. Op het Damrak was supermarktconcern Ahold Delhaize een uitblinker na sterke kwartaalcijfers. Verder verwerkten beleggers de uitslag van de Amerikaanse Congresverkiezingen. In de MidKap steeg IMCD 2 procent. De chemicaliëndistributeur overtrof de verwachtingen van analisten.

In Frankfurt daalde BMW ruim 3 procent. De Duitse automaker verwacht een aanzienlijk drukkend effect op de winst in het vierde kwartaal door handelsspanningen, prijsdruk en terugroepacties. Sportartikelenmaker Adidas zakte bijna 3 procent na een verlaging van de omzetprognose. Morgen kunnen we dus mogelijk nog weer opveren naar de 530 punten, maar verwachten we toch wel wat druk op de handel. Mogelijk weer meer handel dus, fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.