AEX mag weerstand gaan testen, doe mee aan het online seminar: Week Forcast

Door Team Beursfoon op 2017-09-11, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 522.53, een winst van 0.72% en ook de andere Europese markten gaan hoger van start na een verdeeld slot op Wall Street. De Dow sloot 0.06% hoger en de Nasdaq verloor 0.59%. De aanhoudende geopolitieke spanningen drukten vrijdag op het sentiment. En uiteraard de naderende orkaan Irma drukten vrijdag op de risicobereidheid in de markt.

De Aziatische beurzen staan hoger, de Nikkei wint 1.41% en de Hang Seng staat 1% hoger. De ECB gaat vanaf januari minder obligaties opkopen, schrijft Reuters. De euro staat nu iets onder druk en dat geeft steun aan de handel, fondsen zoals Ahold, Aegon etc zouden iets kunnen gaan aantrekken. De euro/dollar noteerde op 1,2009. De AEX heeft weerstand op 523 en steun op 518.

Nu er een weekend is zonder kernproef in noord Korea, geeft dat gelijk wat opluchting en kunnen we de weerstand even gaan testen. Om 12 uur gaan wij met de Week Forcast live de speerpunten bespreken en hebben voor u ook een tip. Meldt u hier vast aan, en dat kunt u vanaf 12 uur het online seminar meekijken en vragen stellen. Meer live nop 0900 – 51 51 666


UPDATE 10:00


UPDATE 12:00

Goedemiddag, de AEX staat op 523.06, een winst van 0.82% en ook de andere Beurzen in Europa doen goede zaken nu de orkaan Irma flink is verzwakt en dat een nieuwe raketproef uitbleef in noord Korea. Voor Wall Street wordt ook een hogere start verwacht, de S&P Future staat 14 punten hoger en de Nasdaq Future wint 33 punten.

De verwachting is, dat de AEX weerstand heeft op deze 523 en hierboven op 525. De trend is wel iets verbetert, echter we zitten nog steeds in de maand september en de Duitse verkiezingen komen er ook nog aan, wij blijven dus nog even op onze hoede. Wel zien we de calls op Fugro verder herstellen nu het aandeel 1.6% oploopt.  Meer live op 0900 – 51 51 666


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 523.34, een winst van 4.52 punten of 0.87%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening. Futures noteren tot 0,5 procent in het groen. De markten reageren opgelucht over het uitblijven van een volgende Noord-Koreaanse rakettest en de verwachting dat de schade van orkaan Irma minder groot zal zijn dan eerder verwacht, waardoor de dollar herstelt van zijn laagste niveau in twee jaar tegenover de euro. Wij hebben daarmee ook een koopsignaal nu definitief voor de Aex. 

Op macro-economisch vlak staan in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd. De Aex kan dus op eigen kracht omhoog en we hebben steun nu reeds rond de 522-523 en weerstand op 528 punten. In september zien we vaak grillige bewegingen, dus we zullen niet in één streep omhoog gaan, maar we kunnen weer terug naar ons scenario van 563 punten voor dit jaar, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 523.96, een winst van 5.14 punten of 0.99%. De AEX-index in Amsterdam is dus gesloten met winst. Op het Damrak blonk digitaal beveiliger Gemalto uit. Het sentiment was positief doordat orkaan Irma minder schade lijkt te hebben aangericht dan gevreesd. Ook was het stil aan de zijde van Noord-Korea. Ook andere Europese beursgraadmeters eindigden mede daardoor in het groen. Onder de hoofdfondsen in Amsterdam was Gemalto de grootste stijger met een winst van 4 procent. De digitaal beveiliger maakte een deal bekend met het medische techbedrijf OnKöl en herstelde wat van de klappen op de beurs van de afgelopen tijd.

De verzekeraars Aegon en NN deden het ook goed in Amsterdam met winsten tot 2 procent, gestuwd door de meevallende schade door Irma. Ook de Europese herverzekeraars zaten in de lift. In Frankfurt stegen Hannover Re en Munich Re 4 procent. In Zürich dikte Swiss Re 4 procent aan. Ook Fugro deed het goed waar wij nog calls op hebben en voor de langere termijn hebben we nu ook een long signaal voor de Aex. Toch verwachten wij nog een test van een hogere bodem op 518 punten en willen daarop short gaan, fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.