AEX mag weerstand gaan testen, daar even opletten! Chat mee om 12 uur

Door Team Beursfoon op 2017-07-13, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 517,70 een winst van 0.20% en ook de andere Europese markten beginnen iets hoger na mooie winsten op Wall Street. De Dow sloot 0.57% hoger en de Nasdaq won 1.10%. De Amerikaanse beurzen sloten hoger, na de getuigenis van Janet Yellen. De Aziatische beurzen staan hoger, de Nikkei wint 0.01% en de Hang Seng staat 1.14% hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1442. Oliefondsen wonnen, nadat zowel het American Petroleum Institute als de Energy Information Administration deze week een daling van de Amerikaanse olievoorraden met zo'n 8 miljoen vaten rapporteerden. De AEX heeft steun op 515 en 512 en weerstand is er op 518. Wij hebben calls gekocht op Ahold Delhaize en de trend is nu weer positief. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 519.34, een winst van 2.75 punten of 0.53%. De Amsterdamse aandelenbeurs zet de stijging voort, zonder kleine terugval. We hebben zelfs nog een kleine openingsgap met het slot van gisteren. Ook de andere Europese beursgraadmeters gaan verder omhoog na de sterke koerswinsten gisteren. Op het Damrak helpt een adviesverhoging voor staalproducent ArcelorMittal de AEX-index vooruit. ArcelorMittal is koploper onder de hoofdfondsen met een winst van 2 procent na een adviesverhoging door Deutsche Bank. Biotechnoloog Galapagos is de grootste daler met een min van 1 procent.

Boskalis won 2 procent. De baggeraar is samen met branchegenoot Van Oord een stap dichter bij een grote klus in de Baltische Zee. Het telecom- en kabelbedrijf Altice, dat volgens Franse media een bankentak wil optuigen, kreeg er 0,3 procent bij. De Aex kan nu de 520 testen en daar willen we short op 0900-5151666. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 518.85, een winst van 2.26 punten of 0.44%. Wall Street zal vermoedelijk hoger van start gaan. De S&P 500 future noteert in New York ongeveer 0,1 procent hoger. Vandaag is de tweede dag van de getuigenis van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve, dit keer voor het Senate Banking Committee. Gisteren sprak Yellen voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en haar speech werd als dovisch geïnterpreteerd en leidde tot stijgende aandelenkoersen en een verzwakking van de dollar.

Gezien de bewegingen gisteren verwacht marktanalist James Hughes van GKFX Financial Services dat Yellen vandaag niet voor veel vuurwerk zal zorgen. Het Internationaal Energie Agentschap bracht een rapport uit waarin de organisatie zei dat de wereldwijde vraag naar olie dit jaar hoger zal uitkomen dan voorzien. Maar de organisatie zei ook dat oliekartel OPEC meer heeft geproduceerd in juni, net als de olieproducerende landen die niet tot OPEC behoren. Hierop daalden de olieprijzen licht.

Wij houden het neutraal nu met de future en zien wel onze calls op Ahold mooi oplopen. We kunnen steeds hogere bodems neerzetten, zoals voorspeld en dat is vandaag alweer de 518 punten. Bij een verdere dip onder 518 kopen we calls op augustus, een verlaat doorrollen van de posities. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 519 punten, een winst van 0.5 procent. De beurs in Amsterdam borduurde voort op de stevige plussen van een dag eerder en we sloten boven ons koersdoel voor vandaag, de 518. Daarmee hebben we steun rond die 518 en kunnen we morgen hogere niveaus gaan neerzetten, is het idee. We hadden liever een klein dipje gehad om onze gesloten juli calls "om te ruilen" voor augstus c.q. september calls. Wij hebben voor die maanden nog een koersdoel van 530 punten en dit jaar uiteraard de 563 punten. Baggeraar Boskalis en bouwer BAM waren vandaag opvallende stijgers op het Damrak, terwijl natuurvoedingsbedrijf Wessanen juist een slechte dag kende op de beurs.

BAM won 4 procent. Het bouwbedrijf gaat 125 woningen bouwen in Purmerend. Financiële details voor het project met de naam Klein Where zijn niet bekendgemaakt. Wessanen bungelde onderaan bij de middelgrote fondsen met een min van 4 procent na een adviesverlaging door ING. Volgens de bank zal de koers van Wessanen de komende tijd niet veel verder meer oplopen.

Wij kochten al Ahold, deze zagen we dan ook hoger sluiten en kijken uiteraard ook naar bovenstaande fondsen. We hebben vandaag tevens weer in de bund gehandeld en we zien de bewegingen toenemen, wat onze acties ten goede komt. U kunt nog meedoen aan de thuisblijvers actie. U krijgt alle signalen/systemen 20 maanden voor maar 2,63 euro per dag voor een rendement tot 100% per jaar!, fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.