AEX mag steunzone op 508 - 505 testen, wij stappen in!

Door Team Beursfoon op 2018-12-06, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 507.91, een verlies van 1.59% en de andere beurzen in Europa openen fors lager. Wall Street was gesloten vanwege de begrafenis van oud-president George Bush. Het sentiment is ook vandaag negatief na de recente zware verliezen. Ook wordt gevreesd dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten opnieuw onder druk zal zetten. Justitie in Canada heeft Meng Wanzhou, een van de vicevoorzitters van Huawei en de dochter van oprichter Ren Zhengfei, opgepakt.

Ze dreigt te worden uitgeleverd aan de VS waar het bedrijf wordt verdacht van het schenden van de Amerikaanse sancties tegen Iran. Op de beurzen in het Verre Oosten leidde de arrestatie van Wanzhou tot forse verliezen onder de chipbedrijven en andere toeleveranciers van het niet-beursgenoteerde Huawei. ASML behoorde tot de sterkste dalers in de AEX met een min van 3,5 procent. AMSI en Besi daalden rond 3 procent.

De Aziatische beurzen staan ook fors lager, de Nikkei verliest 1.91% en de Hang Seng staat 2.47% lager. De euro/dollar noteerde op 1,1348. De AEX is nu onder de steunzone gekomen en dat geeft voor ons nu koopkansen, we hebben steun op 505 en 503 en wij gaan voor langlopende AEX calls en kijken naar posities in ASML, ArcelorMittal, en BAM. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 13:00

Goedemiddag, de AEX staat op 504.37 en dat is een verlies van 2.26% en ook de rest van de Europese Beurzen gaan fors onderuit vandaag. De stevige verliezen komen vooral aan de arrestatie van Huawei’s CFO in opdracht van de VS. Trump zorgt dus weer voor onrust, nadat hij zaterdag tijdens de G20-top nog afspraken had gemaakt met de Chinese president.

De olieprijzen gaan hard omlaag na berichten over de relatief kleine ingreep in de olieproductie waar de OPEC-landen voor lijken te gaan tekenen. Het kartel is in Wenen bijeen om over ingrepen in de olieproductie te beslissen. Een definitieve beslissing volgt later. De brent Oil Future staat nu 2% lager, nipt boven de 60 Dollar per vat.

De AEX is maandag hoog geweest op 530 en zojuist even laag op 502.15, zolang we nu boven de 500 kunnen blijven, is dit de dipt die verwacht werd en gaan we inkopen, de puts ING zijn er al uit en we proberen ook vandaag de puts Fugro te sluiten en kopen dan calls op diverse fondsen en de AEX index. Meer live op 0900- 51 51 666, tot zo


UPDATE 18:00

Goedemiddag, de AEX is gesloten op 498.92, en dat is een verlies van 3.32% en ook de andere beurzen in Europa gaan fors onderuit door een grote nervositeit bij beleggers. De AEX stond in februari 2017 voor het laatst onder de grens van 500 punten. De AEX bereikte afgelopen juli nog een stand van 577 punten.

Vandaag zien we een opstapeling van factoren waardoor we fors dalen, de aanstaande Brexit, de dalende olieprijs en de arrestatie van Sabrina Meng, de CFO van de Chinese multinational Huawei, in Canada. Dit speelde al op zaterdag, toen Trump nog de hand schudde van zijn Chinese collega Xi Jinping.

De brent olie future staat 4,9% lager. De OPEC meeting leverde vooralsnog geen witte rook op. Morgen vergaderingen zij verder. De euro/dollar noteerde op 1,1367. De AEX is nu non stop vanaf 530 naar 496 gedaald, een daling van 6.5% en dat geeft nu nieuwe koopkansen is ons idee, wij denken niet dat de wereld in 2 maanden tijd zoveel is veranderd, dat we nu alleen nog maar lager kunnen. Natuurlijk is er onzekerheid, maar ook daarvan kun je profiteren. Fijne avond en tot morgen.


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2019 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.