AEX mag steun weer gaan testen op 532-533

Door Team Beursfoon op 2018-10-10, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 537.08, een winst van 0.02% en ook de rest van Europa gaat vlak van start, na een verdeelde sessie op Wall Street. De Dow verloor 0.21% en de Nasdaq sloot 0.03% hoger. De stijgende rentes op staatspapier geven een gevoel van onrust, immers beleggers blijven zich onverminderd zorgen maken over de komst van meer renteverhogingen door de FED.

Trump heeft weer zijn ongenoegen geuit over het huidige rentebeleid van de Fed. Hij vindt dat de Fed te snel het belangrijkste rentetarief verhoogd.

De Aziatische beurzen noteerden woensdag hoger, de Nikkei sluit 0.16% hoger en de Hang Seng staat nu 0.20% hoger. De euro/dollar noteerde op 1,1512. De AEX is gisteren vanaf 530 hersteld naar nu 537 en we hebben weerstand op 538 en hiervandaan verwachten wij weer een terugval. U zou eens kunnen kijken naar wat AEX puts. Meer live op 0900 – 51 51 666


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 534.81, een verlies van 2.14 punten of 0.40%. De Europese aandelenbeurzen geven wederom terrein prijs. De Aex opende nog richting de 538 punten, maar gleed direct alweer naar beneden met nu steun rond de 532 punten. Beleggers blijven voorzichtig door de zorgen over de impact van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China op de wereldwijde economische groei. Op het Damrak valt de handelsupdate van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com in de smaak bij beleggers. Het bedrijf zag het aantal bestellingen in de belangrijke Duitse markt in het derde kwartaal met 40 procent toenemen.

Grootste daler in de MidKap is chipbedrijf ASMI met een min van 4 procent. Eminence Capital heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. Betaalbedrijf Adyen daalt 3 procent. Topman Pieter van der Does zei in een interview met de Franse krant La Tribune niet van plan te zijn branchegenoten over te nemen en te willen groeien op eigen kracht. De Aex zou dus verder omlaag kunnen naar de 532-533 wederom en wij zitten dan ook even short op 0900-5151666. We hebben daar al 4 punten winst op weekbasis, dus kunnen rustig aan doen, tot zo. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 533.73, een verlies van 3.22 punten of 0.60%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,4 procent in het rood. De S&P eindigde gisteren lager en dat was voor de vierde handelsdag op rij. De Amerikaanse beleggers zullen opnieuw nauwlettend naar de renteontwikkelingen kijken. De tienjaarsrente stond zojuist licht hoger op 3,223 procent. Stijgende rentetarieven en moeilijkere beleggingskeuzes dus voor de Amerikanen.

De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in september op maandbasis conform met verwachting met 0,2 procent gestegen. Ondertussen, als we naar de Aex kijken, kunnen we dus aan de onderkant van de markt blijven en mocht U nog short zitten, kunt U nu sluiten met een punt winst tov onze vorige update. Wilt U ook (automatisch) meehandelen, mailt U dan naar info@beursfoon.nl en dan maak ik een scherpe aanbieding voor U, tot zo. 


UPDATE 17:30

Goedenavond, de Aex index sluit nu af op 529 punten en dat is een verlies van 1.5 procent. We sluiten dus rond de low van de dag en daarmee lijken de dalingen nog niet uit de lucht. Aan de andere kant, kunnen we dan ook snel weer opveren (tennisbal effect) en dus intraday mooie acties ondernemen. De overige Europese aandelenbeurzen deden nog een grotere stap terug met verliezen van 2 procent, na de winsten een dag eerder. Beleggers waren argwanend door de zorgen over de impact van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China op de wereldwijde groei en de Italiaanse begrotingsplannen. 

Grootste daler in de MidKap was chipbedrijf ASMI met een min van 4 procent. Eminence Capital heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. In Parijs zakte LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) meer dan 8 procent. Beleggers maakten zich echter zorgen over de groei in de belangrijke Chinese markt. Opeens hangt de handelsoorlog dus als een donkere wolk boven de beurs en we hebben nog geen bodem neer kunnen zetten. Wij zijn dan ook verstandig langs de zijlijn gebleven en doen intraday acties, fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2019 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.