AEX mag steun op 553 testen, calls kopen vanaf 548

Door Team Beursfoon op 2018-07-12, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 554.60, een winst van 0.20% en ook de andere beurzen in Europa gaan hoger van start. De beleggers vrezen voor een wereldwijde handelsoorlog. De spanningen tussen de Verenigde Staten en zijn grootste handelspartners lopen daardoor verder op en sommige beleggers vrezen dat dit kan uitmonden in een totale handelsoorlog.

Beleggers zullen waarschijnlijk de rest van de week voorzichtig blijven, in aanloop naar de 2e kwartaal en halfjaarcijfers. De Aziatische beurzen gaan wat in herstel en staan hoger. De Nikkei wint 1.17% en de Hang Seng wint 0.68%. De euro/dollar noteerde op 1,1681. De AEX heeft weerstand op 555 en steun is er op 553 en deze wordt nu getest. Wij verwachten evt nog een test van de steun op 548 en daar kopen we weer calls op de AEX. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Heeft u een vraag over uw aandelen, Olie, valuta, de AEX steun en weerstanden? Stel uw vragen in onze Chatsessie om 12 uur. Klik hier en chat mee!


UPDATE 10:00


UPDATE 12:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 555.68, een winst van 2.43 punten of 0.44%. De Europese aandelenbeurzen krabbelen weer wat op na de stevige verliesbeurt gisteren. Zo blijft het zijwaartse patroon weer intact. Beleggers schuiven de zorgen over de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China aan de kant, maar blijven de ontwikkelingen scherp in de gaten houden. Bij de hoofdfondsen gaat ArcelorMittal aan kop met een winst van 1,6 procent. De staalmaker was gisteren nog de sterkste daler door de handelszorgen.

Philips wint 0,1 procent. Het zorgtechnologiebedrijf gaat vier ziekenhuizen in Duitsland voorzien van medische beeldvormende apparatuur. De totale waarde van de deals is circa 140 miljoen euro. In de MidKap voert Arcadis (plus 2 procent) de stijgers aan. Een consortium met het advies- en ingenieursbureau heeft negen raamcontracten binnengehaald voor diensten aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Aex kan dus weer opveren naar de 558 punten en bij een dip gaan we dan ook long vandaag, tot zo. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 555.82, een winst van 2.57 punten of 0.46%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere start, na het verlies van gisteren, op de hoop dat de Amerikanen en Chinezen terugkeren naar de onderhandelingstafel om een handelsoorlog af te wenden. Een aanhoudend hoog inflatiecijfer helpt de beurzen tevens verder omhoog. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,6 procent in het groen. De Dow Jones index koerst af op een stijging van 0,8 procent of 200 punten bij opening.

Het aantal nieuwe aanvragen van een werkloosheidsuitkering daalde met 18.000 tot 214.000, dichtbij de laagste niveaus in bijna vijftig jaar tijd. Dit kan dus mogelijk met de hoge inflatiecijfers gezamenlijk wel wat rentevrees geven en dus ook wat druk op de koersen in onze ogen. De Dow en Nasdaq worden redelijk hoog ingeschat, dus wij gaan speculatief even short met de FTI op 0900-5151666. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten rond 557 punten, een winst van 0.7%. De AEX-index in Amsterdam stond in de plus en als we morgen ook rond de top sluiten, hebben we een uitbraak boven de 558 punten. Ook elders in Europa gingen graadmeters vooruit. Zorgen over oplopende handelsspanningen tussen met name de Verenigde Staten en China werden opzijgeschoven. Toch blijven beleggers verdere ontwikkelingen scherp in de gaten houden. Bij de hoofdfondsen op het Damrak was informatieleverancier RELX één van de sterkste stijgers. Het aandeel won 2 procent. Sowieso defensieve waarden houden in deze tijden bij ons de voorkeur. 

Philips won 0,6 procent. Het zorgtechnologiebedrijf gaat vier ziekenhuizen in Duitsland voorzien van medische beeldvormende apparatuur. De totale waarde van de deals is circa 140 miljoen euro. In de MidKap voerde Arcadis de stijgers aan. Een consortium met het advies- en ingenieursbureau heeft negen raamcontracten binnengehaald voor diensten aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Aex kan dus morgen kiezen of delen. Een slot morgen boven 558 op een vrijdag zou een heel mooi aankoopsignaal kunnen zijn, fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.