AEX kan vandaag de steun op 558 gaan testen. Chat mee om 12 uur

Door Team Beursfoon op 2018-06-14, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 561.32, een verlies van 0.49% en ook de andere beurzen in Europa gaan lager start na verliezen op Wall Street. De Dow sloot 0.47% lager en de Nasdaq verloor 0.11% nadat de Fed de rente zoals verwacht met een kwart procentpunt verhoogde en aangaf dat een meerderheid van de beleidsmakers nog twee renteverhogingen dit jaar nodig acht.

Vandaag zal de ECB naar verwachting bekendmaken hoe lang er nog obligaties zullen worden opgekocht, terwijl ook de Bank of Japan vrijdag een rentebesluit bekendmaakt. De Aziatische beurzen noteerden lager, de Nikkei sluit 0.99% lager en de Hang Seng staat nu 1.14% lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1810. De AEX heeft steun op 558 en weerstand op 563 en we gaven gisteren al aan, dat we even een stapje terug zouden kunnen maken naar de steun op 558 en u kan evt de puts weer sluiten. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 12:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 557.95, een verlies van 6.00 punten of 1.06%. De Europese beurzen gaan over een breed front omlaag. Beleggers verwerken de renteverhoging in de Verenigde Staten en kijken uit naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank. Ook wordt gewacht op mogelijke verdere Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen. Mogelijk zal ECB-president Mario Draghi zeggen dat het opkoopprogramma eind dit jaar zal aflopen. Grootste daler in de AEX was informatieleverancier RELX met een verlies van 3,6 procent na een adviesverlaging door UBS.

Het levensmiddelenconcern waarschuwde dat de omzetgroei in de eerste jaarhelft waarschijnlijk onder de bandbreedte van 3 tot 5 procent zal uitkomen. Dat komt onder meer door de negatieve effecten van stakingen in Brazilië. Ook raakt het bedrijf waarschijnlijk zijn notering in de belangrijke Londense FTSE 100-index kwijt. Zowel voor Unilever als voor de Aex dus even vinger aan de pols en we moeten kijken of we de 558 wel kunnen houden. Wij zijn dan ook even voorzichtig op dit moment, tot zo. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 564.29, een winst van 0.34 punten of 0.06%. De aandelenbeurzen in New York staan naar verwachting voor een hogere opening. Beleggers verwerken de mededeling van de Europese Centrale Bank over afbouw van zijn omvangrijke opkoopprogramma. Verder spelen internationale handelsspanningen de kop op, nu het erop lijkt dat nieuwe Amerikaanse importheffingen tegen Chinese goederen nabij zijn. De ECB heeft bekendgemaakt met ingang van volgend jaar zijn omvangrijke opkoopbeleid waarschijnlijk te beëindigen. Het steunprogramma wordt vanaf oktober gehalveerd.

Mogelijk stelt de Amerikaanse regering morgen nieuwe importheffingen in tegen China, meldt zakenkrant The Wall Street Journal. Die maatregel lokt vrijwel zeker tegenacties van Peking uit, wat de kans op escalatie van handelsspanningen vergroot. In april sprak Donald Trump van heffingen op de import van Chinese goederen ter waarde van 50 miljard dollar. Er zal dus blijven worden gestimuleerd door de ECB en niet meteen helemaal afgebouwd. Dat geeft wat lucht in de markt en we kunnen dus boven 558 blijven. We staan nu dus zo weer op 565 punten. Daar kijken we wel even naar een FTI short, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 567.53, een winst van 3.58 punten of 0.63%. De Europese beurzen zijn omhoog gegaan na de keuze van de Europese Centrale Bank om het opkoopbeleid af te bouwen. De euro verloor na het nieuws daarnaast circa 1 procent in waarde ten opzichte van de dollar. Beleggers verwerkten verder onder meer geruchten over extra Amerikaanse importheffingen voor Chinese goederen. De centrale bank gaf aan het omvangrijke opkoopbeleid nog dit jaar te willen afbouwen. Vanaf oktober wordt het bedrag dat in de economie wordt gepompt gehalveerd van 30 miljard euro naar 15 miljard euro per maand. Volgend jaar stopt de ECB helemaal met het opkopen van leningen. De rentetarieven bleven wel gehandhaafd op hun historisch lage niveaus.

In Londen won Rolls-Royce verder ruim 5 procent. De Britse bouwer van vliegtuig- en scheepsmotoren schrapt 4600 banen om kosten te besparen. Volkswagen noteerde 1,7 procent hoger in Frankfurt. De autobouwer is in Duitsland akkoord gegaan met een megaboete ter waarde van 1 miljard euro vanwege het sjoemelsoftwareschandaal. De Aex is dus weer bezig aan de 568 punten en met het huidige sentiment zouden we daar nu dan wel eindelijk doorheen kunnen gaan. Dit past geheel in ons technische plaatje en bij een kleine terugval morgen kijken we dan ook naar langlopende calls. We wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.