AEX in herstel, nu puts kopen? Bekijk de Week Forecast om 12 uur

Door Team Beursfoon op 2018-02-12, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 525.90, een winst van 1.27% en ook de andere beurzen in Europa beginnen positief aan de nieuwe handels week. Wall Street sloot vrijdag hoger af. De Dow sloot 1.38% hoger en de Nasdaq won 1.49%. De nervositeit onder beleggers was vrijdag opnieuw duidelijk merkbaar. De Amerikaanse beurzen gingen van winst naar verlies en weer terug, waarbij de Dow zo'n 1000 punten schommelde.

Het sentiment is wel even aangetast nu de kwetsbaarheid van de markten weer zichtbaar is, nadat we maanden achtereen zijn gestegen, is er nu veel beweging en de grote vraag is nu, of beleggers gaan profiteren van buying the dip, of dat de angst in de markten sluipt. De Aziatische beurzen noteren maandagochtend verdeeld, de Nikkei is gesloten vanwege nationale vakantiedag e de Hang Seng wint 0.67%. De euro/dollar noteerde maandagochtend op 1,2287. De AEX heeft steun op 518 en weerstand op 528. De AEX gaat weer even in herstel en dat geeft kansen om weer puts te gaan kopen.

Om 12 uur gaan we met de Week Forcast weer vooruit blikken naar deze komende week, waar liggen de kansen en valkuilen voor de AEX en Midcap fondsen, de AEX, Olie, Dollar etc, meldt u hier aan, zet een vinkje achter 12 februari en klik op registeren en kijk live mee om 12 uur.


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 524.97, een winst van 6.64 punten of 1.28%. De Europese beurzen laten een stevig herstel zien na de zware verliezen van afgelopen week. Op het Damrak verwerken beleggers onder meer de jaarcijfers van brouwer Heineken en berichten rondom de chemietak van AkzoNobel. Ook biotechnoloog Galapagos staat in de schijnwerpers. Heineken is dan ook de grootste daler bij de hoofdfondsen met een min van meer dan 2 procent. De bierbrouwer boekte vorig jaar meer winst dan analisten hadden verwachten. Wel stelden de vooruitzichten volgens de marktkenners wat teleur.

Galapagos behoorde tot de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 3 procent. Volgens het Financieele Dagblad heeft topman Onno van de Stolpe gezegd dat het bedrijf werkt aan een beschermingsconstructie om te voorkomen dat het wordt overgenomen door samenwerkingspartner Gilead. De Aex veert weer wat op en we hebben nog te maken met het tennisbal effect en dus het nastuiteren ervan. We hebben een gap met de 518 van vrijdag en die kunnen we nog dichten. We denken dan ook aan een short positie als we verder oplopen naar 528, tot zo. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 523,56, een winst van 5.23 punten of 1.01%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening, voortbordurend op het herstel van vrijdagavond. Futures op de toonaangevende S&P 500 index staan voor de openingsbel 1,2 procent in het groen. De Dow Jones-index koerst af op een stijging van 290 punten bij de opening. Dat is in lijn met de winsten nu in Europa, maar we hebben nog een gap tussen de 518 van vrijdag en de 522 afgerond als laagste punt van vandaag. Die kunnen we eventueel nog even dichten, is onze mening en ook dan zijn we nog voorzichtig, want we denken dat de dalingen nog niet achter de rug zijn. 

Beleggers zijn in afwachting van een toelichting door president Donald Trump op de plannen van zijn regering om 200 miljard dollar te investeren in de infrastructuur van het land. Hoop op een economische boost door hogere overheidsinvesteringen hebben de aandelenmarkten opgedreven sinds de verkiezing van Trump in 2016. Er zijn zorgen in de markt dat de stijgende inflatie zal zorgen voor hogere marktrentes, die vervolgens de economische groei zouden kunnen afknijpen. Dit effect zal wel weer wegebben, maar wij denken dus nog even aan een duidelijke bodem, waarvandaan we weer kunnen opveren. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 524.10, een winst van 5.77 punten of 1.11%. De Europese beurzen toonden herstel na de zware verliezen van vorige week. Op het Damrak was Heineken een van de negatieve uitschieters nadat het bedrijf mindere vooruitzichten had getoond dan analisten hadden verwacht. Ook Air France-KLM zakte flink na een adviesverlaging. Philips profiteerde van een adviesverhoging door Berenberg en klom 2 procent. Het zorgtechnologiebedrijf liet tevens weten in de tweede helft van dit jaar te stoppen met de productie van medische scanners in het Amerikaanse Cleveland. Wij hadden reeds een koopadvies op het fonds. 

AkzoNobel ging ruim 2 procent omhoog. Pensioenbeheerder PGGM zou volgens zakenkrant Financial Times de handen ineen hebben geslagen met de Amerikaanse investeerder Apollo voor een bod op de chemietak van AkzoNobel. Het verfconcern is bezig zijn chemiedivisie af te splitsen. De Aex zou, gezien de huidige opwaartse beweging misschien nog kunnen herstellen naar de 528. Daar willen we nog kijken naar short posities, want we denken ook nog aan druk op de handel richting de 518 die we vrijdag zeer gemakkelijk konden bereiken. We wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.