AEX heeft weerstand op 563 en steun op 558. Bekijk de Week Forcast om 12 uur

Door Team Beursfoon op 2018-05-14, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de markten gaan verdeeld open in Europa. De AEX staat op 562.20 en dat is een verlies van 0.01%, terwijl de Dax juist 0.18% lager staat en de Franse CAC ook 0.15% lager staat. Wall Street sloot vrijdag ook verdeeld. De Dow won 0.37% en de Nasdaq verloor 0.03%. De Nasdaq heeft de afgelopen tijd het best gepresteerd.

De Dow Jones en S&P 500 bereikten de hoogste standen in weken. De Brent oil future staat vandaag een 0.5% lager. De olieprijzen kwamen daarmee af van de hoogste standen in 3,5 jaar. De Aziatische beurzen noteerden hoger, de Nikkei staat 0.47% hoger en de Hang Seng wint 1.26%. De euro/dollar noteerde op 1,1959. De AEX heeft weerstand op 563 en zolang we boven de 558 staan, is het signaal long en we kunnen verder omhoog. Meer live op 0900 – 51 666, tot zo

De markten blijven positief bewegen en de Olieprijs zet de olie waarden fors hoger. De AEX staat op de hoogste stand in weken en waar liggen deze week de kansen?. Wanneer komt het koersdoel van AEX 609 weer in zicht? en welke fondsen nu kopen, of juist verkopen!

Meldt u hier aan, zet even een vinkje achter 14 mei en klik op registeren.


UPDATE 10:00


UPDATE 12:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 562.08, een verlies van 0.19 punten of 0.03%. De Europese aandelenbeurzen laten weinig beweging zien. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de verdere ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de VS en China. Op het Damrak gaat ABN AMRO in de uitverkoop na publicatie van het kwartaalbericht. ABN AMRO is dus de grote verliezer bij de hoofdfondsen met een min van bijna 5 procent. De bank moest in het eerste kwartaal relatief veel geld opzijzetten voor slechte leningen. Mede daardoor kwam de winst iets lager uit. Volgens analisten van KBC Securities moet de bank daarnaast meer doen om te overtuigen dat het aan de eigen groeiverwachtingen kan voldoen.

Verlichtingsbedrijf Philips Lighting wint 1,5 procent na de overname van het Chinese LiteMagic Technologies. Air France-KLM klimt 1,6 procent. KLM-baas Pieter Elbers benadrukte in het tv-programma Buitenhof dat een scheiding met Air France geen optie is. De Aex index test nog steeds de 562 punten, terwijl we in principe op mogen lopen naar de 568 weerstand, is onze mening. Beleggers kijken dus nog even de kat uit de boom en wij kijken dan ook naar een FTI short op 0900-5151666. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 562.12, een verlies van 0.15 punten of 0.03%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een iets hogere opening. Futures noteren 0,1 procent in het groen. De markt put met name steun uit de signalen dat de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en China afnemen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump het noodlijdende Chinese telecombedrijf ZTE dit weekend een reddingsboei toewierp. Trump meldde gisteravond dat hij met zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping samenwerkt om ZTE weer operationeel te krijgen.

Het Chinese telecombedrijf legde vorige week zijn bedrijfsvoering stil, nadat Washington in april een zevenjarig handelsverbod voor ZTE invoerde, vanwege frauduleuze verklaringen tijdens een onderzoek naar schending van het embargo op handel met Iran en Noord-Korea. Het ziet er allemaal redelijk uit op dit moment dus en met de Aex moeten we kijken of we boven de 562 kunnen sluiten vandaag. We moeten deze week op korte termijn de 568 testen, wilt de uptrend intact blijven. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 563.29, een winst van 1.02 punten of 0.18%. De Europese aandelenbeurzen noteerden aan de minzijde en ook de Aex twijfelde nog rond de opening van Wall Street, maar uiteindelijk ging Wall Street verder in de plus en kon eigenlijk alleen de Aex mee omhoog. De Aex kon daarbij boven de 563 uitkomen, wat ons een stap dichter bij de 568 zet. Beleggers waren aan het einde van de kwartaalcijferperiode dus nog wel voorzichtig in afwachting van de verdere ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de VS en China. Op het Damrak kreeg ABN AMRO een tik na publicatie van het kwartaalbericht.

EDP maakte in Lissabon een koerssprong van bijna 10 procent. Het Chinese staatsbedrijf Three Gorges wil het Portugese energiebedrijf voor zo'n 9 miljard euro overnemen. EDP zal het bod naar verluidt deze week formeel afwijzen. In Frankfurt steeg HelloFresh bijna 7 procent. De bezorger van maaltijdboxen kreeg er afgelopen kwartaal veel klanten bij en verhoogde zijn groeiverwachting. De olieprijs zien we ook richting ons koersdoel van 80 Dollar oplopen en wij gaan uit van hogere koersen. Dit slot boven 563 geeft verdere koopkansen. We wensen U een fijne avond!


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.