AEX heeft weerstand op 523 en steun op 518

Door Team Beursfoon op 2017-07-17, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 522.60, en dat is een winst van 0.30% en ook de andere Europese beurzen gaan hoger van start, na mooie winsten op Wall Street. De Dow won 0.39% en de Nasdaq sloot 0.61% hoger. De S&P 500 en de Dow Jones index hebben vrijdag nieuwe records neergezet na de eerste kwartaalresultaten van Amerikaanse banken. De cijfers van de financials waren op zich niet slecht, maar vielen vooral onderliggend toch wat tegen.

De olieprijs is vrijdag verder gestegen. De Aziatische beurzen noteerden maandag overwegend hoger. De Japanse Nikkei steeg 0.09% en de Hang Seng staat 0.29% hoger. De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1459. De AEX heeft een flinke rit achter de rug en heeft weerstand op 523 en steun op 518 en zou vanaf 523 iets kunnen terugvallen is ons idee als we kijken naar de indicatoren.

Om 12 uur blikken wij vooruit wat we deze week kunnen verwachten in de Week Forcast. Met de start van het cijfers seizoen voor de deur, beloofd het weer een drukke week te gaan worden. Meldt u hier aan, zet een vinkje achter 17 juli en klik op registeren. Tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 522.26, een winst van 1.19 punten of 0.23%. De Europese aandelenbeurzen laten een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt blijven. Beleggers zijn vooral in afwachting van de kwartaalresultaten die deze week naar buiten komen. Positieve macro-economische berichten uit China bieden enige steun aan de handel. SBM Offshore dikt 1,7 procent aan en is de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak. De schikking die SBM overeen is gekomen met verzekeraars in de kwestie rond het Noorse hoofdpijndossier Yme is volgens analisten van KBC Securities goed nieuws voor de maritiem dienstverlener.

Altice volgt met een winst van 1,6 procent. Het telecom- en kabelbedrijf profiteert van koopadviezen van Goldman Sachs en Bank of America Merrill Lynch. Uitzender Randstad staat onderaan met een min van meer dan 1 procent. Unilever, dat donderdag met cijfers komt, wint 0,2 procent. Volgens de Sunday Times is het bedrijf van plan een bod te doen op de levensmiddelendivisie van het Britse Reckitt Benckiser, dat 2,5 miljard euro waard zou zijn.

De Aex heeft wederom een hogere top neergezet op 523 punten en kon daarvandaan miniem terugvallen. We hebben even geprofiteerd daarvan met een FTI short en mochten we iets verder terugvallen, kopen we uiteraard calls nu het long signaal is aangebroken. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 521.99, een winst van 0.92 punten of 0.18%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren in het groen. Er zal vooral aandacht zijn voor de bedrijfscijfers over het tweede kwartaal. Afgelopen vrijdag openden drie grote Amerikaanse banken hun boeken over de afgelopen verslagperiode. Vandaag is het onder andere de beurt aan vermogensbeheerders BlackRock en Charles Schwab. Na het slot geeft ook Netflix beleggers inzage in de resultaten over het tweede kwartaal.

Wat economisch nieuws betreft werd de Empire State index bekendgemaakt. Deze graadmeter daalde met 10 punten ten opzichte van juni, wat betekent dat de bedrijfsactiviteit in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York in juli is afgekoeld, hoewel een stand boven nul wel nog altijd duidt op een positieve kijk bij de industriële bedrijven uit de regio.

Mochten we nu wat terugzakken, stappen we dus in de FTI long en kijken we ook naar Aex calls. want we hebben een kanjer van een koopsignaal, zoals wij al voorspelden, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 521.50, een winst van 0.43 punten of 0.08%. De Aex kon net niet onder de 521 komen in de late middagsessie en we zetten weer hogere niveaus neer, wat geheel past bij het long signaal. De weerstand is daarbij 523 die dan morgen doorbroken moet gaan worden. Dan willen wij ook onze calls op Ahold verzilveren. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws waren de koersuitslagen over het algemeen klein. Later in de week valt meer vuurwerk te verwachten, als enkele grote bedrijven hun kwartaalcijfers presenteren.

Altice deed het goed bij beleggers. Het kabelbedrijf werd 1,8 procent meer waard, mede dankzij koopadviezen van analisten bij twee grote Amerikaanse banken. Onderaan de AEX stond uitzender Randstad met een verlies van 1 procent. Unilever won 0,2 procent. Volgens de Britse krant The Sunday Times aast het was- en voedingsmiddelenconcern op de levensmiddelendivisie van concurrent Reckitt Benckiser, die 2,5 miljard euro waard zou zijn.

Wij kijken dus naar calls op de index en sluiten dan onze calls op Ahold. Het is enorm druk hier met thuis vakantievierders die een abonnement nemen om de beurs te volgen de komende weken. U kunt nog meedoen aan de thuisblijvers actie. U krijgt alle signalen/systemen 20 maanden voor maar 2,63 euro per dag voor een rendement tot 100% per jaar!, fijn weekend! 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.