AEX heeft steun op 555 en weerstand op 558, hierboven op 563.

Door Team Beursfoon op 2018-07-10, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 558.50, een winst van 0.14% en ook de andere beurzen in Europa gaan hoger van start na mooie winsten op Wall Street. De Dow won 1.31% en de Nasdaq sloot 0.88% hoger. We kijken uit naar de 2e kwartaal en halfjaarcijfers en vrijdag is het druk met cijfers van Citi, JPMorgan en Wells Fargo, op maandag gevolgd door Bank of America en BlackRock.

De Aziatische beurzen staan ook hoger, de Nikkei wint 0.66% en de Hang Seng wint 0.56%. De euro/dollar noteerde op 1,1737. Als u posities heeft op de Dax of in de Bund Future, hoe dan de klok van 11 uur in de gaten want dan krijgen we de ZEW index. De Brent olie future kostte ook 0,5 procent meer, op 78,48 dollar per vat. En dat is goed voor Shell, daar hebben wij langlopende calls op. De AEX heeft weerstand op 558 en steun is er op 553. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 559.36, een winst van 1.65 punten of 0.30%. De Europese beurzen gaan overwegend licht vooruit. Beleggers schuiven de zorgen over het handelsconflict aan de kant en kijken uit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen. Op het Damrak krijgt Arcadis een tik van 6 procent na de strategie-update over architectuurdochter CallisonRTKL. Het advies- en ingenieursbureau doet CallisonRTKL toch niet van de hand, nadat eerder wel over een verkoop was gesproken. Het bedrijf zegt de strategische opties voor de architectuurdochter te hebben onderzocht. Daaruit kwam naar voren dat het voor alle partijen het beste is dat CallisonRTKL een apart onderdeel blijft binnen Arcadis.

Air France-KLM zakt meer dan 2 procent na de sterke koerswinst een dag eerder. De raad van bestuur van de luchtvaartcombinatie komt donderdag bijeen. Dan wordt mogelijk over een opvolger van topman Jean-Marc Janaillac gepraat, schrijft de Franse zakenkrant Les Echos. Het ziet er dus, zoals gisteren reeds gezegd, gunstig uit voor de Aex en we kunnen hogere niveaus neerzetten. De 562 is nu zelfs weerstand en de 558 steun. We gaan kijken naar langlopende long posities. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 560.59, een winst van 2.88 punten of 0.52%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een licht hogere opening. Futures noteren tot 0,1 procent in het groen. Wall Street maakt dus mogelijk een pas op de plaats, na de rally van 320 punten gisteren, toen de zorgen over een handelsoorlog wat wegebden. Beleggers kijken inmiddels uit naar een reeks kwartaalresultaten, die de markt inzicht zullen geven in de gezondheid van Corporate America. Met het vooruitzicht van een positief winstseizoen voor ons lijken beleggers de dreiging van verdere handelsspanningen te zijn vergeten.

Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en belangrijke handelspartners als de Europese Unie en China blijft nog wel boven de markt hangen. De ruzie tussen Washington en Brussel is wat afgekoeld, terwijl beleggers naar president Trump kijken, aangezien hij deze week tijdens de Navo-top zijn opwachting maakt. Voor nu ziet het er dus even goed uit en we kunnen de 562 langzaam maar zeker gaan opzoeken. Daar gaan we even short in de FTI op 0900-5151666, maar met puts willen we zeker nog niet in de markt. 


UPDATE 18:00

Goedemiddag, de AEX is gesloten op 560.58, een winst van 0.51% en ook de andere Beurzen zijn in Europa hoger gesloten. beleggers reageerden positief op de groeiende kans dat Groot-Brittannië gaat kiezen voor een zogenoemde zachte Brexit. We kijken nu uit naar de kwartaal en halfjaarcijfers. Over het algemeen worden er goede resultaten verwacht.

Wij zijn benieuwd of er bedrijven zijn, die hun verwachting gaan bijstellen ivm met de dreigende handelsoorlog. Wij hebben calls op zwaarwegende Shell en deze won 1,5%, geholpen door de oplopende olieprijzen. De AEX heeft nu steun op 558 en weerstand op 563. Morgen kijken we weer verder. Fijne avond en tot morgen.


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.