AEX heeft steun op 542 en weerstand op 545. Kijkt u vanavond ook? DFT seminar!

Door Team Beursfoon op 2018-04-12, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 544.80, een winst van 0.06% en ook de andere beurzen in Europa gaan iets rustig van start. Wall Street sloot lager, de Dow verloor 0.90% en de Nasdaq sloot 0.36% lager. Het sentiment werd gedrukt door dreigende taal van Trump, die Rusland waarschuwde voor een raketaanval op Syrië. De oplopende spanningen in Syrië geven een boost aan de olieprijzen. De Brent Oil Future staat boven de 72 dollar en dit is het hoogste slot sinds december 2014.

Er was ook aandacht voor de notulen van de Federal Reserve. Bestuurders van de centrale bank hebben meer vertrouwen gekregen in het bereiken van de inflatiedoelstelling van 2 procent in het komende jaar en bevestigden plannen om de rente geleidelijk te verhogen. De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,2357.

In Azië zien we iets lagere koersen, de Nikkei verliest 0.12% en de Hang Seng verliest 0.49%. Vanaf morgen komen de kwartaalcijfers en kunnen we nog meer beweging gaan verwachten, we starten met de banken Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo die de boeken over het eerste kwartaal openen.

Ook hier in Amsterdam zien we cijfers, DSM kwam vervroegd met de cijfers en liet zich positiever uit over de winstontwikkeling en zei in het eerste kwartaal van 2018 flink harder dan de markt te zijn gegroeid. Het fonds staat 5% hoger en wij zouden winst nemen, want er zit nu wel erg veel goed nieuws in de koers verwerkt van DSM. De AEX heeft steun op 542 en weerstand op 545 en 550. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.


UPDATE 10:00


UPDATE 12:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 547.12, een winst van 2.62 punten of 0.48%. Europese aandelenmarkten noteren aan het begin van de middag licht hoger. Net als de voorgaande handelsdag wordt het sentiment beheerst door de ontwikkelingen rondom Syrië. Eerder in de ochtend daalden het merendeel van de Europese aandelenmarkten nog. Wereldwijd zullen aandelenmarkten waarschijnlijk stevig in de greep blijven van geopolitieke risico's, aangezien de oplopende spanningen over het conflict in Syrie zwaar op het sentiment wegen.


UPDATE 16:00

De Aex index noteert nu op 548.30, een winst van 3.80 punten of 0.70%. Wall Street staat meer dan 1 procent hoger en was op weg naar een 0,6 procent hogere opening volgens de futures aanvankelijk. De openingen vallen dus mee en we kunnen de 548 testen en mogelijk zelfs opveren naar de 550 punten met de Aex zo lijkt het. De Amerikaanse beurzen sloten woensdag nog lager, nadat president Donald Trump dreigde met represailles tegen het Syrische gebruik van chemische wapens. Vandaag lijkt het sentiment te zijn verbeterd, maar de focus blijft liggen op de geopolitieke ontwikkelingen rondom Syrië.

Vandaag werd bekend dat de steunaanvragen in de afgelopen week met 9.000 zijn gedaald tot 233.000. Er was gerekend op 230.000 stuks. Delta Air Lines ging 2,4 procent omhoog in de handel voorbeurs. De luchtvaartmaatschappij had last van hogere kosten, met name van brandstof, waardoor de winst afnam. De omzet bereikte echter het hoogste niveau ooit in het eerste kwartaal van Delta. Air France zien we nog wel wat onder druk staan. We gaan nu kijken of we short kunnen met de future en hebben met de autotrade een Bund actie gedaan, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 548.21, een winst van 3.71 punten of 0.68%. De aandelenbeurzen in New York zijn hoger uit de startblokken gekomen. De dreiging van een mogelijke Amerikaanse aanval op Syrië ebde weer wat weg, wat het beurssentiment een duwtje in de rug gaf. President Donald Trump liet zich wat minder agressief uit over een eventuele aanval na de oorlogstaal een dag eerder. Beleggers verwerken verder kwartaalresultaten van bedrijven als Delta Air Lines en BlackRock. Delta Air Lines hebben we reeds besproken en Blackrock kon ook meevallen. 

Interieurwinkelketen Bed, Bath & Beyond kreeg een tik en zakte bijna 17 procent, na tegenvallende cijfers en verlaging van de koersdoelen door analisten. De Aex sloot boven de 548 en wij denken dus aan hogere bodems en hogere toppen de komende tijd richting ons koersdoel de 609 punten voor de Aex. Op dit moment echter meer intraday acties, want de turbulentie kan nog wel even aanhouden. Kijkt U zo mee naar ons op: https://www.onlineseminar.nl/dft/webinar/17604/inspelen-op-kansen-en-ontwijk-valkuilen-in-2018/ 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.