AEX heeft ook vandaag weerstand op 525 en 528 en steun op 523 en 518

Door Team Beursfoon op 2017-09-12, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 525.43, een winst van 0.28% en ook de andere Europese markten gaan hoger van start na een recordslot op Wall Street. De Dow sloot 1.19% hoger en de Nasdaq won 1.13%. De Dow Jones sloot weer boven de 22.000 punten en de S&P 500 bereikte een nieuwe recordstand. Een opluchtingsrally omdat de spanningen rond Noord-Korea niet verder escaleerden en de impact van orkaan Irma, relatief meeviel.

In Azië is er ook sprake van hogere koersen. De Nikkei wint 1.18% en de Hang Seng staat 0.1% hoger. De euro/dollar noteerde dinsdagochtend vroeg op 1,1955. De AEX heeft weerstand op 525 en steun op 523.

De AEX heeft nu 2x een bodem neergezet op 505 en veert sterk op, zoals we dat ook zagen begin juli, toch werd een topje neer gezet rond 530 en vielen we weer terug. De afgelopen 30 jaar zien we steeds in augustus en september een terugval en wij verwachten dat ook 2017 geen uitzondering zal zijn. De prijs van de Brentolie staan nagenoeg vlak op 53,82 dollar per vat. Meer live op 0900 – 51 51 666


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 526.26, een winst van 2.30 punten of 0.44%. De Amsterdamse beurzen noteren richting het einde van de ochtendhandel in het groen. Net als op maandag wordt de risicobereidheid ondersteund door de afnemende spanningen over de situatie in Noord-Korea, waardoor de aandelenmarkten in Azië omhoog gingen. Ook op de valutamarkten worden de veilige havens zoals de Japanse yen en de Zwitserse frank van de hand gedaan en veert de dollar op. Macro-economisch was er vooral nieuws over de Britse economie. Zo werd bekend dat zowel de consumenten- als de producentenprijzen harder zijn gestegen in augustus dan in juli. De inflatie nam toe van 2,6 naar 2,9 procent. Aankomende donderdag komt de Bank of England, die streeft naar een prijsstabiliteit van 2,0 procent, met een nieuw rentebesluit.

Dat ligt dus geheel in lijn met de woorden van Draghi en het lijkt erop dat de markten alleen nog maar weer omhoog kunnen. Wij hebben dan ook alleen maar long posities voor de langere termijn. De Aex is de afgelopen dagen sterk aan het oplopen en heeft nu weerstand op 528 en steun op 525 en 523 punten. Op korte termijn verwachten we echter nog steeds een terugval na deze sterke stijging de afgelopen handelsdagen, tot zo. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 526.73, een winst van 2.77 punten of 0.53%. Wall Street ligt op een koers voor een hogere opening. De futures op de Dow Jones index noteren 0,3 procent in de plus. De openingsindicatie voor de Nasdaq ligt ook op een winst van 0,3 procent. De zorgen over Noord-Amerika nemen verder af. Echter, met de nieuwe sancties die zijn afgekondigd tegen Pyongyang is het de vraag hoe lang het duurt tot de volgende provocatie. Maar tot die tijd lijken beleggers positief. Op macro-economisch vlak is het wederom rustig in Amerika. 

Vanmiddag kon de oliemarkt aan de slag met het maandrapport van de OPEC. Voorafgaand aan het verschijnen daarvan, werd een vat West Texas Intermediate met levering oktober circa een half procent goedkoper, om na de publicatie juist met een half procent te stijgen tot 48,26 dollar. Het oliekartel meldde een daling van de productie in augustus, met 79.000 vaten per dag ten opzichte van juli. Het lijkt erop dat de markt nu naar de 528 kan oplopen en daar voorzien we wat winstnemingen. 

U kunt nog meedoen met de aanbieding van 21 maanden abonnement voor maar 2,50 euro per dag, waarin U alle systemen kunt traden automatisch. De rente is schrikbarend laag, dus er is geen alternatief. We hebben ook portefeuilles met een laag, maar heel stabiel rendement van tot tientallen procenten! 

 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 526.58, een winst van 2.62 punten of 0.50%. De meeste Europese aandelenbeurzen zetten de positieve stemming van een dag eerder voort. Vooral financiële bedrijven behoorden opnieuw tot de sterkste stijgers. Beleggers durven meer risico's te nemen, nu de zorgen over Noord-Korea en de orkaan Irma zijn afgenomen. De verzekeraars deden het erg goed dan ook en wij hadden al een koopsignaal op Aegon. 

 

ASML maakte het vertrek van financieel directeur Wolfgang Nickl naar Bayer aan. De Duitser dient wel eerst zijn contract uit, dat eind april afloopt, uit. De koers van ASML ging zo'n 0,4 procent omlaag. Bij de kleinere bedrijven daalde Van Lanschot Kempen 2,5 procent. Rabobank heeft zijn belang van bijna 10 procent in de vermogensbeheerder verkocht. De Aex kan morgen opveren naar 528 en daar willen we even short. We wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.