AEX heeft een tradingrange van 558 als steun en 563 als weerstand

Door Team Beursfoon op 2018-05-15, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 563.02, een verlies van 0.09% en ook de andere Europese Beurzen gaan iets lager van start op deze dinsdag. Wall Street sloot licht hoger. De Dow won 0.27% en de Nasdaq won 0.11%. Na signalen van ontspanning in de onderhandelingen over de handelsbetrekkingen tussen de Verenigde Staten en China.

Trump tweette zondag dat hij met de Chinese president Xi Jinping samenwerkt om de noodlijdende Chinese telecomreus ZTE overeind te houden. De Aziatische beurzen staan lager, de Nikkei verliest 0.21% en de Hang Seng staat 0.95% lager. De euro/dollar noteerde op 1,1913.

Wij kijken uit naar de Duitse ZEW index die om 11 uur naar buiten gaat komen en voor beweging in de bund future kan zorgen. De AEX heeft weerstand op 563 en zolang we boven de 558 staan, is het signaal long en we kunnen verder omhoog,Meer live op 0900 – 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 12:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 564.67, een winst van 1.15 punten of 0.20%. De meeste Europese beurzen laten kleine winsten zien. Beleggers verwerken de resultaten van grote Europese bedrijven als Vodafone, Commerzbank en Crédit Agricole. Op het Damrak kwam een aantal kleinere bedrijven met cijfers. In de MidKap zakt Air France-KLM 2,3 procent. De luchtvaartcombinatie houdt haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Een deel van het takenpakket van de opgestapte topman Jean-Marc Janaillac wordt overgenomen door topbestuurder Anne-Marie Couderc.

Bij de kleinere bedrijven won de producent van elektromagnetische componenten Kendrion 6,6 procent, na een koopadvies van Berenberg. Beursbedrijf Euronext en biotechnoloog Probiodrug, die beide met cijfers kwamen, wonnen ruim 2 procent. Het ziet er allemaal vriendelijk uit en zoals we gisteren voorspelden, testen we nu de 565 en kunnen we deze week nog op weg naar de 568 punten, is onze mening. We zijn zo weer bi18j U terug. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 564.70, een winst van 1.18 punten of 0.21%. De Amerikaanse futures wijzen op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het rood. Daarmee lijkt de opwaartse trend van de acht voorgaande handelsdag te worden doorbroken, terwijl de tienjaarsrente weer boven de 3 procent staat. De Aex echter test nu de 565 punten, maar hebben daarom toch een FTI short ingenomen op 0900-5151666. 

De piek van de tienjaarsrente in de Verenigde Staten boven de 3 procent en opmerkingen van Wilbur Ross, de Amerikaanse minister van economische zaken, dat de kloof tussen de Verenigde Staten en China nog steeds groot is, temperen het sentiment van beleggers. Verder is het rustig en wij denken dus aan wat lichte druk op de koersen op dit moment. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 564.49, een winst van 0.97 punten of 0.17%. De Europese aandelenbeurzen bleven dicht bij huis en wederom kon de Aex het beter doen dan de overige beurzen in Europa. Met name Shell kon winnen door de hoge olieprijs en ook Aegon zat weer in de lift. Deze kan op korte termijn de 6.20 euro gaan opzoeken, is ons idee. In Amsterdam was er veel aandacht voor Air France-KLM. De luchtvaartcombinatie, maakte onder meer bekend dat financiële directeur Frédéric Gagey interim-topman wordt. Beleggers verwerkten verder resultaten van grote Europese bedrijven als Vodafone, Commerzbank en Crédit Agricole.

In Frankfurt klom Commerzbank 3,3 procent. De tweede bank van Duitsland trok afgelopen kwartaal meer nieuwe klanten aan en zag de winst stijgen. ThyssenKrupp zakte 6 procent na een handelsbericht. Het Duitse staal- en industrieconcern verwacht in de eerste jaarhelft met een definitief besluit te komen over de geplande fusie van de Europese staalactiviteiten met Tata Steel, het Indiase moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden. Wij vinden het een mooi slot en geheel in ons scenario van 568 voor deze week, fijne avond!


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.