AEX geeft koopkansen in zone 518 - 523

Door Team Beursfoon op 2018-12-04, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 523.91, een winst van 0.01% en de andere beurzen openen dicht bij huis, of iets lager. Wall Street sloot hoger, de Dow won 1.13% en de Nasdaq sloot zelfs 1.51% hoger. We zagen de markt hoger starten en na verloop van de sessie wat terug zakte, immers er was al veel van het goede nieuws voortijdig was in geprijsd de laatste dagen.

De Aziatische beurzen staan lager, de Nikkei verliest 2.36% en de Hang Seng staat 0.10% lager. De euro/dollar noteerde op 1,1373. De komende dagen worden druk, Fed-voorzitter Powell spreekt voor het Amerikaanse Congres op woensdag, de OPEC-vergadering op donderdag en het Amerikaans banenrapport op vrijdag. De AEX is gisteren hoog geweest op 530 en zakt nu terug naar de steun op 523 en kan wellicht nu iets opveren. In de zone 518-523 willen wij weer instappen met calls. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 523.36, een verlies van 0.51 punten of 0.10%. De meeste Europese beurzen geven wat terrein prijs. Beleggers nemen gas terug na de opluchtingsrally die volgde op de wapenstilstand in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Vooral de sterk gestegen grondstoffenbedrijven worden van de hand gedaan. ASR verliest 1,4 procent. De verzekeraar neemt zijn branchegenoot Loyalis over van pensioenuitvoerder APG voor 450 miljoen euro. Concurrent Aegon daalt 1,7 procent.

In de MidKap staat postbezorger PostNL onderaan met een min van 5 procent na een waarschuwing van de Belgische branchegenoot Bpost. Daarnaast liet het Openbaar Ministerie (OM) weten af te willen van het briefgeheim om verdachte postpakketten direct te kunnen openen. De seinen staan langzaam op groen voor de eindejaarsrally en als we nu op korte termijn door de 528 heen kunnen, hebben we weer een koopsignaal richting de 538, die moeten we dan ook slechten. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 524.72, een winst van 0.85 punten of 0.16%. De aandelenbeurzen in New York staan voor een lagere opening. Het handelsoptimisme na de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping heeft plaatsgemaakt voor scepsis over het vermogen van beide landen om handelsafspraken te maken. Ook de olieprijzen zijn in de aanloop naar de OPEC-vergadering van later deze week weer in beeld.

Bouwbedrijf Toll Brothers opende de boeken. Het bedrijf had te kampen met afnemende vraag naar woningen, met name in Californië waar de gestegen huizenprijzen en oplopende rentes hun tol eisen. De Aex veert wel op naar 525, waar een lagere opening voor Wall Street wordt verwacht, dus we denken nu aan een short positie op 0900-5151666 voor de FTI, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 523.23, een verlies van 0.64 punten of 0.12%. De AEX-index in Amsterdam noteerde rond de slotstand van een dag eerder. Elders in Europa was het sentiment negatief. Beleggers deden weer iets rustiger aan na de opluchtingsrally van een dag eerder. Die was het gevolg van bemoedigende geluiden over de handelsbetrekking tussen China en de Verenigde Staten. Sterkste stijger in de AEX-index was Altice Europe met een winst van 3 procent. Het kabel- en telecomconcern zette de stijgende lijn van de voorbije dagen voort na de deal met betrekking tot glasvezeldochter SFR FTTH. Bierbrouwer Heineken en supermarktconcern Ahold Delhaize konden ook een aardige sprong maken.

Ease2pay daalde 5 procent op de lokale markt. De betalingsdienst gaat nieuwe aandelen uitgeven, onder meer om verdere groei te realiseren en de balans te versterken. Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair daalde 2 procent in Dublin. Het bedrijf bereikte een akkoord met de Duitse pilotenvakbond. Nog even vlak voor Sinterklaas dus wat gezonde druk op de handel en nu kijken of we de 528 daarna kunnen testen en de rally in kunnen gaan zetten, fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2019 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.