AEX fors onderuit, nu instappen?

Door Team Beursfoon op 2018-10-11, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:


09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 519.18, een verlies van 1.70% en ook de rest van Europa gaat fors lager van start, na zware verliezen op Wall Street. De Dow verloor 3.15% en ook de Nasdaq verloor 4.08%. Onder druk van de stijgende rendementen op obligaties zakten de indices. Het was de sterkste daling voor de Dow Jones sinds de laatste beurscorrectie op 8 februari.

Beleggers zijn bezorgd over het handelsconflict tussen China en de VS, de begrotingsproblemen in Italië en de oplopende rente in de VS. Ook de Aziatische beurzen staan fors lager, de Japanse Nikkei staat 3.89% lager en de Hang Seng verliest 3.6%.

De euro/dollar noteerde op 1,1556. De AEX is nu non stop terug gevallen vanaf 553 naar 518 en heeft nu een belangrijke steun op 516 en 505. In deze zone gaan wij weer inkopen en hebben zojuist al wat langlopende calls gekocht en wat aandelen op gepikt. Wilt u ook deze4 signalen live ontvangen? Neem dan een abonnement op onze diensten, de afgelopen weken gaat dat super, je kan in zowel stijgende markten, maar ook in dalende markten handelen. Kijken even op http://extern.beursfoon.nl/aanbieding/  Meer live op 0900 – 51 51 666


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 517.45, een verlies van 10.58 punten of 2 procent. De Europese aandelenbeurzen gaan opnieuw fors onderuit. Beleggers dumpen hun aandelen door de stijgende Amerikaanse obligatierentes en de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de economische groei zal remmen. Ook in Azië kelderden de markten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt raakten tot 1,8 procent kwijt. De hoofdindex in Milaan verloor 1,5 procent. De beurs in Shanghai sloot ruim 5 procent lager en leed het grootste dagverlies sinds februari 2016.

Bijna alle 25 hoofdfondsen gaan omlaag. Grootste daler is kabel- en telecomconcern Altice Europe met een verlies van 6 procent. Beursintermediair Flow Traders, die profiteert van de toegenomen onrust op de financiële markten, voert de schaarse stijgers aan met een plus van ruim 2 procent. Wij kopen heel langzaam nu calls in op de index en gaan uit van een bodem boven de 500 punten, tot zo. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 522.28, een verlies van 5.75 punten of 1.09%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren 0,1 procent hoger. De Amerikaanse aandelenbeurzen lijken daarmee wat te herstellen van de koersval van woensdag. Onder druk van de stijgende rendementen op obligaties zakten de aandelenindices door steunniveaus wat ruimte bood voor een verdere neerwaartse spiraal. De S&P en Dow Jones zakten naar standen van begin februari. De Nasdaq beleefde de slechtste dag sinds juni 2016, toen de Britse kiezers voor de Brexit stemden.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei tegenover persbureau Bloomberg op Bali dat hij niet verbaasd was door de correctie op Wall Street. Maar volgens hem blijven de economische fundamenten in de VS extreem sterk. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 6 oktober onverwacht gestegen. Dat drijft tevens de rentevrees wat naar de achtergrond. We kunnen dus langzaam instappen, onze Aex calls staan al op een kleine winst. Weerstand is nu 528. Wilt U meedoen, mailt U dan naar info@beursfoon.nl, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 517.89, een verlies van 10.14 punten of 1.92%. De Europese aandelenbeurzen hebben opnieuw stevige verliezen geleden. Beleggers deden hun aandelen van de hand vanwege de stijgende Amerikaanse obligatierentes en de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de economische groei zal remmen. Bij de kleinere bedrijven won Fagron 1,2 procent. De toeleverancier van apotheken boekte in het derde kwartaal meer omzet. LeasePlan blies de geplande beursgang af vanwege de slechte omstandigheden op de aandelenmarkten. De autoleasemaatschappij zou in de komende weken naar het Damrak gaan.

De Aex is wederom fors onderuit gegaan en lijkt nu de 516 zone te willen testen. Dat zijn de bodems van februari. In onze diverse dagcommentaren hebben we al aangegeven dat we vanaf oktober meer beweging mochten verwachten en dat zien we nu ook gebeuren. Gestaffeld hebben wij inmiddels wat aandelen gekocht die geslecteerd zijn door ons handelssysteem. Wij verwachten morgen, of begin volgende week een zeer belangrijke bodem, waarna de Aex fors gaat herstellen. We wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2019 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.