AEX blijft gevangen in de trading range

Door Team Beursfoon op 2017-10-12, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 542.01, een winst van 0.02% en ook de andere Europese markten gaan weer heel rustig van start. Wall Street sloot licht hoger. De Dow sloot 0.18% hoger en de Nasdaq won 0.25% en zetten opnieuw records in de boeken, nadat de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve wezen op voorzichtigheid over een volgende renteverhoging.

De Aziatische beurzen staan ook hoger, de Nikkei wint 0.35% en de Hang Seng staat 0.29% hoger. De euro/dollar noteerde op 1,1875 en veert behoorlijk op. De AEX heeft een trading range van 538 als steun en weerstand op 543 en hierin kunnen we traden.

We hebben calls op Aegon en die loopt rond 4.88 tegen weerstand aan en daar gaan we ze tijdelijk even sluiten. Vandaag komen er een aantal belangrijke banken met cijfers en dat kan positief uitwerken. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Vanavond houden wij, ism met de Commerzbank een grot online seminar bij de financiële telegraaf: Het najaar in met 10 gouden tips! Meldt u even aan en kijk live mee om 20.00 uur.


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 541.65, een verlies van 0.11 punten of 0.02%. De Europese beurzen komen opnieuw nauwelijks van hun plaats. Wel gingen we even boven de 542 geruime tijd met de Aex, maar we krijgen daar nog geen steun op dit moment. Beleggers zijn vooral in afwachting van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse banken JPMorgan en Citigroup later op de dag. Ook wordt uitgekeken naar toespraken van enkele centrale bankiers op de jaarlijkse bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds in Washington. Philips daalt 0,1 procent. Een Amerikaans advocatenkantoor gaat zich namens investeerders buigen over mogelijke malversaties bij Philips. Het onderzoek kan leiden tot een massaclaim van beleggers die gecompenseerd willen worden voor een koersdaling. Wij vinden dit juist een mooie koopkans voor Philips.

Met de FTI op 0900-5151666 kijken we naar een longpositie om de weekwinst naar 3 punten te complementeren. We zien veel animo nu om mee te doen. We hebben dan ook voor U het abonnement, voor maar 2 euro per dag, namelijk geheel 2018 en nog 2019 als U op deze link klikt. U kunt dan kiezen uit 14 systemen van enkele tot enkele tientallen procent winst!


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 541.99, een winst van 0.23 punten of 0.04%. De Amerikaanse beurzen koersen richting een licht lagere opening. Futures noteren bijna 0,2 procent in het rood, terwijl de futures op de Dow Jones index en de Nasdaq beide 0,1 procent verloren zojuist. Vandaag trapten de Amerikaanse banken Citigroup en JPMorgan Chase het Amerikaanse kwartaalcijferseizoen echt af met beter dan verwachte resultaten en de financiële markten verteren de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve.

Handelaren zijn optimistisch na de notulen, omdat deze bevestigden dat de Fed gecommiteerd is aan de huidige invulling van het monetaire beleid. Niettemin is er niet overal eenduidigheid bij de leden van de Fed, aldus Aslam. Op macro-economisch vlak bleek uit cijfers van het ministerie van Arbeid dat het aantal eerste aanvragen voor een uitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 7 oktober is gedaald, wat ook nog steeds hogere rente kan betekenen. 

De Aex test nu de 542 in positieve zin en als we daarboven sluiten, kunnen we op weg naar de 545 punten als top. We kijken nu naar een FTI long voor de Aex. Mochten we onverhoopt terugvallen naar 538, kopen we calls op de index, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 542.84, een winst van 1.08 punten of 0.20%. De Europese aandelenbeurzen lieten een wisselend beeld zien, met relatief beperkte koersuitslagen. Net als in New York ging de aandacht van beleggers onder meer uit naar de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Citigroup. Grootste stijger in de AEX was speciaalchemiebedrijf DSM met een winst van 2 procent. ABN AMRO heeft DSM op zijn favorietenlijst gezet en het koersdoel verhoogd. Toch zijn wij niet zo positief voor DSM. 

Bodemonderzoeker Fugro zakte 1 procent, na de verkoop van een bedrijfsonderdeel aan zijn Amerikaanse branchegenoot Global Marine Holdings. Mogelijk weer een mooi instapmoment. Bij de kleinere fondsen ging Fagron meer dan 7 procent onderuit. De toeleverancier aan apotheken realiseerde in het derde kwartaal een vrijwel stabiele omzet. Het bedrijf werd in Europa gehinderd door capaciteitsproblemen bij laboratoria waar het zijn ingrediënten laat testen. ING verlaagde het beleggingsadvies voor het aandeel. Ook daar kijken we long naar. 

Alle overige kwesties en fondsen zullen we vanavond behandelen in ons grote DFT webinar. Het najaar in met 10 gouden tips! Meldt u even aan en kijk live mee om 20.00 uur, fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.