AEX lager van start, nu instappen?

Door Team Beursfoon op 2018-04-25, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 552.60, een verlies van 0.70% en de andere beurzen in Europa gaan lager open na forse verliezen op Wall Street. De Dow sloot 1.74% lager en de Nasdaq verloor 1.70% nadat de Amerikaanse tienjaarsrente door de 3 procent brak. Tevens Caterpillar waarschuwde dat de operationele marges uit het eerste kwartaal vermoedelijk niet houdbaar zijn.

De Aziatische beurzen noteerden woensdag in het rood, de Nikkei sluit 0.28% lager en de Hang Seng verliest 1.2%. De euro/dollar noteerde op 1,2215. Ook de bund Future zakt verder terug en staat op 157.69 en hierdoor loopt ook in Europa de rente verder op. Dat gaan we zeker scherp in de gaten houden. De AEX heeft steun op 548 en weerstand op 553 en 555. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 551.21, een verlies van 5.23 punten of 0.94%. De Europese beurzen gaan over een breed front omlaag. Wij zien nu zelfs weerstand op 552 en gaan dan ook short met de leden en 0900-5151666. Beleggers houden de stijgende rentes op de Amerikaanse obligatiemarkt in de gaten en krijgen opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen. Op het Damrak kwamen onder meer WDP, ICT, Kas Bank en Van Lanschot Kempen met kwartaalberichten. Telecomconcern KPN voert de schaarse stijgers aan in de AEX met een plus van 1,8 procent. Verlichtingsbedrijf Philips Lighting zakt meer dan 2 procent na een waarschuwing van concurrent Osram.

Wij denken dus aan weerstand rond de huidige niveaus, ondanks de gap met 556 van gisteren. De Dow en Nasdaq worden vandaag wederom lager van start verwacht. Nog steeds wat lichte turbulentie dus en dat is voor ons ideaal om te handelen. We hebben een koersdoel van 550 voor de FTI short en zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 551.51, een verlies van 4.93 punten of 0.89%. De Dow Jones index zal vermoedelijk toch met een kleine winst openen, nadat de kwartaalcijfers van Boeing met veel enthousiasme werden ontvangen.
 De Aex blijft daardoor rond de 552 hangen dus op dit moment. Gisteren sloot de Dow Jones nog voor de vijfde sessie op rij lager. De tienjaarsrente, die voor het eerst in ruim vier jaar door de drie procent brak, handelt nu op 3,016 procent. De macro-economische agenda is voor vandaag mager gevuld. De markt krijgt vanmiddag nog de wekelijkse olievoorraden voor de kiezen.

De olieprijs daalde doordat de Amerikaanse president Donald Trump, die vandaag een ontmoeting heeft met de Franse president, liet doorschemeren dat de nucleaire deal met Iran mogelijk toch wordt gehandhaafd. De cijfers van Boeing waren goed te noemen en wij moesten rond 550.50 winst nemen met onze FTI short met de leden. Dat leverde toch weer 140 euro op. Bovendien hebben we nog de autotrade futures, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 551.73, een verlies van 4.71 punten of 0.85%. De Europese aandelenbeurzen stonden eensgezind in het rood. Beleggers kregen weer een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voorgeschoteld. Op het Damrak kwamen onder meer ICT Group, Kas Bank en Van Lanschot Kempen met kwartaalpublicaties. De Aex zelf viel dus nog wel mee en ook de Nasdaq staat nu alweer in het groen. In Oslo daalde Statoil 2,7 procent. De winst van het Noorse olie- en gasconcern viel in het eerste kwartaal bijna een derde hoger uit door een combinatie van prijsstijgingen en meer productie. 

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 67,75 dollar. Brentolie verloor 0,4 procent tot 73,60 dollar per vat. De olievoorraden zorgden dus niet voor grote verschuivingen. Wij hebben in ieder geval een goede dag gehad met de FTI short. Kijkt U hier naar het overzicht van onze actie vandaag als U op april klikt en ook eens naar de voorgaande jaren Wilt u ook meedoen klik dan hier om U nog aan te melden en wij maken een speciale prijs voor U We wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.