AEX op weg naar steun van 512 en hieronder ruimte naar AEX 505

Door Team Beursfoon op 2018-10-15, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 514.88, een verlies van 0.63% en ook de rest van Europa gaat lager open, ondanks een herstel op Wall Street vrijdag. De Dow sloot 1.15% hoger en de Nasdaq won 2.29%. Naast de handelszorgen zien we ook een forse daling van 7% op de Saudische aandelenmarkt, deze is zondag gekelderd door de onrust die is ontstaan over het verdwijnen van een Saudische journalist in Turkije. Trump zei zaterdag dat Saudi-Arabië zwaar gestraft gaat worden als zou blijken dat Khashoggi in het consulaat is vermoord.

Ook volgen we natuurlijk de Brexit-onderhandelingen en staat de week in het teken van de kwartaalcijfers van bedrijven. In Amsterdam trappen we af met ASML, Akzo Nobel en Unilever. KPN  staat 1.2% hoger, marktonderzoeker Telecompaper meldde dat KPN een nieuw strategisch plan aan het voorbereiden is.

De euro staat op 1,1548 dollar en de Brent olie Future klom 1% De AEX heeft vrijdag geprobeerd iets te herstellen en zakt nu weer terug en heeft nu steun op 512 en 505. We hebben nu weerstand op 518 en 523. Wij verwachten eerst nog verdere druk op de handel richting 512, 508 en 505.

Wilt u weten wat John Beijer verwacht voor de komende weken? Bekijk dan om 12 uur de Week Forecast live, Joh n heeft een aantal koop en verkoop tips en laat aan de hand van grafieken zien waar nu de kansen liggen. Meldt u hier gratis aan, zet een vinkje voor 15 oktober en klik op registeren.


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de AEX staat op 515.64 en dat is een min van 0.14% en ook de andere Beurzen in Europa staat lager en het sentiment is nog altijd negatief, door de oplopende rentes in de VS, de handelsoorlog tussen China en de VS en de zorgen over Italië. Daar is Saoedi-Arabië nu bovenop gekomen.

Het is nu duidelijk wachten op de kwartaalcijfers  en wellicht nog belangrijker, durven de bedrijven hun  prognoses te bevestigen en te herhalen. De cijfers van de Amerikaanse banken waren vrijdag redelijk goed en dat geeft wel wat hoop. De S&P Future staat 11 punten lager en de Nasdaq Future verliest 50 punten en er wordt dus voor Wall Street een lagere start verwacht vanmiddag. De AEX heeft nu steun op 512 en weerstand op 516 en 518.

Wilt u ook deze signalen live ontvangen? Neem dan een abonnement op onze diensten, de afgelopen weken gaat dat super, je kan in zowel stijgende markten, maar ook in dalende markten handelen. Kijken even op http://extern.beursfoon.nl/aanbieding/  Meer live op 0900 – 51 51 666


UPDATE 15:30

Goedemiddag, de AEX staat op 517.88 en dat is een winst van 0.30% en ook de andere Beurzen in Europa trekken iets aan, nu Wall Street open is. De Dow staat iets hoger en de Nasdaq levert wel 1.19% in op dit moment. Wij volgen nu de politieke ontwikkelingen rond onder meer de handelsoorlog en Italië op voet en kijken naar de Amerikaanse obligatierentes.

Ahold Delhaize staat 2.7% hoger als defensieve waarden en ook Unilever trekt verder aan. Shell  staat 0.5% hoger, ondanks wat druk op de olieprijs, vanwege speculaties over mogelijke sancties tegen Saoedi-Arabië. De AEX heeft nu steun op 515 en 512 en weerstand op 518 en 523. Kortom we zijn alert!  Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 18:00

Goedemiddag, de AEX is gesloten op 518.36, een plus 0.40% en ook andere beurzen in Europa sluiten uiteindelijk hoger, nadat we vanmorgen nog lager stonden. Beleggers gooiden de zorgen door de stijgende obligatierentes en handelsoorlog een beetje van zich af.

Ahold Delhaize sloot 2.5% hoger als defensieve waarden en ook Unilever trekt verder aan. De AEX heeft nu steun op 515 en 512 en weerstand op 518 en 523.Wij blijven geloven in hogere koersen de komende maanden, maar blijven nog even alert de komende dagen, immers de daling is best pittig en zal niet zomaar omslaan in een enorme stijging, we kijken dus nu echt uit naar goede kwartaalcijfers die vanaf morgen volop gaan komen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.