Vrijdag altijd even consolidatie, beleggersfair 2017!

Door Team Beursfoon op 17-11-2017, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 538.78, een verlies van 0.41 punten of 0.08%. De Aex houdt zich vast aan zijn vorige slot en heeft geen gap. De tradingrange is wederom klein. De andere Europese aandelenmarkten laten een gemengd beeld zien. Beleggers verwerken de hogere slotstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op de instemming van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden met een ingrijpend pakket belastinghervormingen. Bij de kleinere bedrijven stijgt Nedap ruim 6 procent. Het bedrijf liet in een handelsbericht weten een stevige groei voor de omzet en winst te verwachten in 2017. Nedap wil maximaal 5 procent van de uitstaande aandelen terugkopen. Ook wordt het dividend over 2017 eenmalig verhoogd.

Betere cijfers dus over het algemeen met een paar uitschieters naar beneden, die we hebben opgepikt. Onze aandelenportefeuille doet het goed en alle AANDELEN RESEARCH resultaten vindt U hier Wij zijn vandaag ook aanwezig op de Beleggersfair en daar heeft John ook weer een aantal aandelentips voor U. Wilt U ook mee handelen met deze tips en de aanbieding nu van 21 maanden, klik dan hier. Het kost U nog geen 2 euro per dag, vandaag met de fair-aanbieding, tot zo.
UPDATE 10:30


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 539.05, een verlies van 0.14 punten of 0.03%. De Amsterdamse aandelenbeurs doet nog een heel klein stapje terug, zoals doorgaans op vrijdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters laten kleine verliezen zien. Richtingbepalend nieuws is nauwelijks voorhanden. Op het Damrak valt het aandeel van hoofdfonds Altice opnieuw uit de gratie bij beleggers. Op de lokale markt zag Esperite een eerdere koerswinst verdampen en noteert onveranderd. Het stamcelbedrijf heeft de omzet afgelopen kwartaal stabiel kunnen houden. Het bedrijfsresultaat verbeterde, maar bleef negatief.

In de MidKap voerde verlichtingsbedrijf Philips Lighting de stijgers aan met een plus van 0,9 procent. Chiptoeleveranciers Besi en ASMI wonnen 0,3 en 0,4 procent na sterke resultaten van de Amerikaanse branchegenoot Applied Materials. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een min van 1,8 procent. Onze aandelenportefeuille doet het goed en alle AANDELEN RESEARCH resultaten vindt U hier Wij zijn vandaag ook aanwezig op de Beleggersfair en daar heeft John ook weer een aantal aandelentips voor U. Wilt U ook mee handelen met deze tips en de aanbieding nu van 21 maanden, klik dan hier.


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 538.06, een verlies van 1.13 punten of 0.21%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren vlak. Het sentiment wordt gedrukt, na het nieuws dat aanklager Robert Mueller halverwege oktober een dagvaarding heeft afgegeven aan meer dat een dozijn ambtenaren van het campagneteam van Donald Trump, waarin hen wordt verzocht aan Rusland gerelateerde documenten over te dragen. Daarnaast blijven de zorgen over de belastinghervormingen op het sentiment drukken.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in oktober op maandbasis sterk is gestegen met 13,7 procent tot 1,290 miljoen stuks, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen met 5,9 procent toenam tot 1,297 miljoen. Wij voorzien dus nog steeds hogere koersen, ook met name voor de Aex index en houden onze calls vast. Rond deze 535 is zelfs een mooi moment om bij te kopen en aandelen / opties op te pikken. Op 0900-5151666 sloten we de overige FTI long met een kleine winst en nu gaan we weer long, tot zo. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 536 punten, een verlies van 3 punten of 0.5%. De beurs in Amsterdam stond op verlies, net als de beurzen elders in Europa. Kabel- en telecomconcern Altice kreeg weer een flink pak slaag op het Damrak door aanhoudende zorgen bij beleggers over de torenhoge schuld. Het aandeel bodemt nu uit op 8 euro, dus dat moeten we scherp in de gaten houden. Fugro sloot onveranderd waar we ook nog calls op hebben. Op 0900-5151666 maakten we deze week nog wel 3 punten winst met de FTI. Luistert U dus maandag weer vanaf 09.00 uur onder de toets 4. 

Ook digitaal beveiliger Gemalto had een slechte dag in de AEX met een min van 5 procent, gevolgd door tankopslagbedrijf Vopak (min 3 procent). Carrillion duikelde in Londen meer dan 34 procent. Het Britse bouwbedrijf gaf zijn derde winstwaarschuwing dit jaar. Zoals we bij Altice nu zien, moeten we toch voorzichtig zijn met het oppikken van dat soort fondsen en we zien dan ook de bonus- en defensieve portefeuilles het nu het best doen op dit moment. De beleggersfair was een groot succes en nu kijken of we maandag nog wat tips in kunnen nemen. We wensen U een fijn weekend. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2017 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.