Steun op 528 alweer aan het testen, hierboven voorzichtig zijn!

Door Team Beursfoon op 27-7-2017, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de Aex index is zojuist geopend op 528.59, een winst van 0.87 punten, of 0.16%. We hadden nog steeds hogere koersen voorspeld, maar boven deze 528 worden we iets voorzichtiger en de 532 is de weerstand en ons koersdoel. Daar geven onze modellen aan dat we wat winstnemingen kunnen verwachten. We houden ons nu vast aan die modellen, want deze hebben voor deze week heel goed de steunen voorspeld op 520 maandag, 523 dinsdag, 525 woensdag en vandaag de 528. Dit allemaal puur op algoritmes en technische indicatoren. De bedrijfscijfers moeten dan wel natuurlijk gemiddeld meevallen en dat was ook zo. Evenals dat alle overige variabelen ceteris paribus bleven. Wilt u meer uitleg daarover, mailt U dan met info@beursfoon.nl 

De Amsterdamse beurs werd nog neutraal verwacht zelfs. Beleggers op Beursplein 5 verwerken onder meer kwartaalrapportages van Royal Dutch Shell, RELX en ArcelorMittal. De verklaring van de Fed was relatief zwak. De kans op nog een renteverhoging dit jaar is nu niet meer dan 45 procent. Dat is goed voor de beurzen. De dollar gaf wel meteen terrein prijs na het rentebesluit en de voorzichtige toelichting. Het muntpaar euro/dollar noteert vanochtend op 1,1743, tot zo. 

 


UPDATE 11:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 530.32, een winst van 2.60 punten of 0.49%. De Europese aandelenbeurzen laten een gemengd beeld zien, waarbij de Aex het zeer goed doet, aangevoerd door Arcelor en KPN vanwege cijferperikelen. Beleggers kregen een vloedgolf aan bedrijfsresultaten voor de kiezen. In Europa openden grote bedrijven als Deutsche Bank, Danone, BASF, Roche, AB InBev en Bayer de boeken. Ook op het Damrak was het de drukste cijferdag in jaren met resultaten van Shell, Aalberts, ArcelorMittal, Besi, Arcadis en RELX. Aalberts Industries is koploper in de AEX met een winst van 3 procent. Analisten waren vooral te spreken over de sterke omzetgroei van de industrieel toeleverancier.

Shell won 0,7 procent na een sterk tweede kwartaal. De olie- en gasreus profiteerde flink van de aantrekkende olieprijs en kostenbesparingen. Staalproducent ArcelorMittal presteerde in lijn met de verwachtingen en klom 0,5 procent. Al onze koopsignalen lopen dus uitstekend en nu kijken we waar de weerstand ligt en kunnen we short gaan, onze specialiteit, tot zo. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 530.18, een winst van 2.46 punten of 0.47%. De Amerikaanse beurzen gaan naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures noteren tot 0,2 procent in het groen. Technologiefondsen zullen naar verwachting de aandacht trekken, met een fors hogere verwachte opening voor de Nasdaq, na sterke resultaten van Facebook nabeurs. Daar stond wel een tegenvallende kwartaalrapportage van Twitter tegenover. Technologie-aandelen moeten aan hoge verwachtingen voldoen, gezien de geboekte koerswinsten dit jaar, vooral bij de grotere namen, en dat is precies wat we zien gebeuren.

Techaandelen en banken blijven de belangrijkste aanjagers van de stijging van de aandelenmarkten in de rest van dit jaar, voorspelden analisten van Goldman Sachs eerder deze week. Techfondsen zullen worden beloond voor hun aanhoudende groei en banken voor het laten terugvloeien van naar schatting zo'n 40 miljard dollar richting aandeelhouders. De uitgedeelde contanten betekenen een hoger rendement op een lager eigen vermogen en dus hogere waarderingen van de bankenaandelen, tot zo. 

 


UPDATE 18:00

 

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 530.35, een winst van 2.63 punten of 0.50%. Ingenieursbureau Arcadis was de grote uitblinker te midden van een grote storm aan beursbedrijven die met resultaten kwamen. Het aandeel ging flink omhoog op de beurs in Amsterdam. Beleggers verwerkten verder cijfers van onder meer Shell, staalreus ArcelorMittal, Deutsche Bank, Danone en biergigant AB InBev. Arcadis kreeg er bijna 18 procent aan beurswaarde bij. Daarmee ging het bedrijf met afstand aan kop bij de middelgrote fondsen. Vooral de groei die Arcadis in de VS wist te realiseren viel goed bij beleggers.

 

AkzoNobel behoorde eveneens bij de stijgers, met een plus van 1 procent. Volgens persbureau Bloomberg werken diverse investeerders aan biedingen op de speciaalchemietak. In de MidKap deed verder Besi (plus 7 procent) goede zaken. De chiptoeleverancier wist zijn omzet en winst flink op te voeren. Aperam, dat een iets lager bedrijfsresultaat boekte, won 0,4 procent. In Londen kelderde de Britse farmaceut AstraZeneca 16 procent, na teleurstellende verkoopcijfers.

We kunnen ervan uitgaan dat de cijfers dus over het algemeen meevallen en de rentevrees is compleet weg. Daarmee hebben we de steunen die we voorzagen op 520, 523, 525 en 528 neergezet. Op 532 ligt ons koersdoel en dan weer wat winstnemingen. Al deze signalen kunnen automatisch worden gehandeld en het trackrecord daarvan, ziet U hierU krijgt 21 maanden ons abonnement voor maar 2,50 euro per dag! We wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2017 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.