AEX even in herstel, vanaf 558 weer puts kopen!

Door Team Beursfoon op 2018-08-16, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 554.91, een winst van 0.41% en ook de andere beurzen in Europa gaan iets hoger open nu de verliezen beperkt bleven op Wall Street. De Dow verloor 0.54% en de Nasdaq sloot 1.23% lager door de problemen rond Turkije.

Ook zorgen rond de Chinese economie drukten het sentiment op Wall Street. Het was de vijfde keer in zes handelssessies dat de S&P 500 index daalde. De Amerikaanse beurzen zijn aan de slechtste week in zeven weken bezig. De euro/dollar noteerde op 1,1346. De AEX heeft vandaag steun op 553 en weerstand op 555 en zodra we even op 558 staan, kijken wij naar de puts AEX sep 550. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Om 12 uur houden we de chat waarin u al uw vragen aan John Beijer en ons team kan stellen. John neemt de markten onder de loep houden en zal de gevaren en kansen bespreken

Meldt u hier even gratis aan, en chat mee. Tot zo!


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 555.33, een winst van 2.63 punten of 0.48%. De Europese beurzen tonen wat herstel na de stevige verliezen een dag eerder. Dit hadden we wel voorspeld en hebben daarom onze calls op de index meteen weer gesloten vanochtend. Het nieuws dat China en de Verenigde Staten de handelsbesprekingen eind augustus zullen hervatten zorgt voor hoop bij beleggers. Op het Damrak waren de verzekeraars Aegon en NN Group in trek na positieve kwartaalberichten.

In de MidKap gaat Boskalis in de uitverkoop na publicatie van de halfjaarcijfers. Volgens analisten viel het operationeel resultaat van de baggeraar en maritiem dienstverlener tegen. Boskalis stopt tevens met zijn goedkopere transportactiviteiten. We gaan nu kijken of de weerstand op 558 gehouden kan worden en zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 555.86, een winst van 3.16 punten of 0.57%. De Amerikaanse futures noteren hoger. Futures op de toonaangevende S&P 500 index staan 0,5 procent in het groen. De Amerikaanse aandelenmarkten laten hiermee enig herstel zien ten opzichte van gisteren. Toen waren beleggers opnieuw in de ban van de crisis rond Turkije. Bovendien deden de techaandelen, onder aanvoering van de Chinese internetfondsen, het slecht. Een winstdaling en een lager dan verwachte omzet van Tencent, vaak aangeduid als het Chinese Google, drukte de stemming.

Bij beleggers werd de vrees aangewakkerd voor een vertraging van de Chinese economie, de tweede in de wereld. Gisteren liet de Turkse lira voor de derde dag op rij herstel zien. Dat wijst volgens analisten op een stabilisatie van de crisis rond Turkije. We zouden dus gemakkelijk naar de 558 moeten kunnen herstellen, maar zien dat nu nog niet 1,2,3. Voor het weekend blijven we dan ook voorzichtig en kijken naar kansen naar beneden, tot zo. 

 

Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.