Markten kijken uit naar de OPEC

Door Team Beursfoon op 2018-06-22, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 554.38, een winst van 0.32% en ook de andere beurzen in Europa gaan hoger start, ondanks verliezen op Wall Street, de Dow verloor 0.80% en de Nasdaq sloot juist 0.88% lager. Wat voor de Dow Jones index de achtste verliessessie op rij betekende. Sinds maart 2017 kwam dit niet meer voor.

Beleggers blijven bevreesd voor een verdere escalatie van de handelsrelatie tussen de VS en anderzijds China en de EU. De Aziatische beurzen noteerden verdeeld, de Nikkei verliest 0.78% en de Hang Seng staat 0.31% hoger. De euro/dollar noteerde op 1,1618. De AEX heeft weerstand op 558 en steun op 553 en 548. Vanaf 558, zouden wederom weer even naar puts kunnen kijken. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo


UPDATE 10:00


UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 556.96, een winst van 4.36 punten of 0.79%. De Europese beurzen winnen terrein na de verliezen een dag eerder. Een toename van de bedrijvigheid in de eurozone ondersteunde het sentiment. Beleggers blijven verder letten op de internationale handelsperikelen en de bijeenkomst van oliekartel OPEC in Wenen. De OPEC vergadert over een verhoging van de olieproductie, waarbij naar verluidt wordt gesproken over een verhoging van 1 miljoen vaten per dag. Saudi-Arabië en niet-lid Rusland dringen aan op een productieverhoging, maar OPEC-lid Iran ligt dwars en zou een veto kunnen uitspreken bij de vergadering.

De prijs van een vat Amerikaanse olie klimt 1,2 procent tot 66,31 dollar. Brentolie stijgt 1,3 procent in prijs en wordt verhandeld voor 74,03 dollar per vat. Koplopers onder de hoofdfondsen zijn verlichtingsbedrijf Signify en ABN AMRO met winsten van 2,7 en 2,4 procent. Tankopslagbedrijf Vopak en digitaal beveiliger Gemalto zijn de enige dalers met minnen van 0,3 en 0,1 procent. Wij zien met name kansen bij de defensieve fondsen nu en stappen in het aandeel Unilever. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 558.75, een winst van 6.15 punten of 1.11%. De Amerikaanse beurzen gaan vermoedelijk hoger openen en maken zo een einde aan een stevige verliesserie. De Dow Jones index lijkt zich op te kunnen maken voor een plus na acht dagen achtereen verlies te hebben geleden. De meeste aandacht gaat vandaag uit naar de bijeenkomt van oliekartel OPE in Wenen. Het kartel vergadert over het productieniveau, waarvan de meerderheid van de aangesloten landen van mening is dat die met 1 miljoen vaten omhoog kan, nu de olievoorraden dat naar hun mening weer toelaten.

Volgens bronnen binnen het kartel zou er nu een principe-akkoord liggen voor een effectieve productieverhoging van 600.000 vaten. De markten blijven daarnaast gefocust op de spanningen in de handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en belangrijke partners zoals China en de Europese Unie. De Europese Unie laat vandaag zijn importheffingen op Amerikaanse producten ingaan, de Amerikanen hebben voor China 6 juli in de agenda staan.

Er is dus nog wel wat dreiging en de Aex zou daarmee onder druk kunnen komen te staan. Wij gaan er dan ook vanuit dat we nog even wat onder druk kunnen staan, hoewel het er goed uit ziet technisch. We hebben nog een gap met de 552 van gisteren en beleggers staan doorgaans niet te trappelen voor het weekend om in te stappen. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 560.34, een winst van 7.74 punten of 1.40%. De Europese aandelenbeurzen gingen omhoog. De oliegerelateerde bedrijven hadden de wind flink in de rug door de hogere olieprijzen na de productiedeal door oliekartel OPEC. Verder verdwenen de zorgen over de internationale handelsspanningen wat naar de achtergrond. De OPEC en zijn bondgenoten hebben een akkoord bereikt over een productieverhoging van 1 miljoen vaten per dag. De verhoging gaat per juli in. Naar verwachting zal de daadwerkelijke verhoging minder fors zijn, omdat sommige landen niet in staat zijn om de productie op te voeren. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 2,9 procent tot 67,44 dollar. Brentolie steeg 2,3 procent in prijs en werd verhandeld voor 74,74 dollar per vat.

In de AEX ging Shell 3 procent omhoog, terwijl in de MidKap bodemonderzoeker Fugro en oliedienstverlener SBM Offshore tot 5 procent stegen. In Parijs won Total 3 procent en in Londen klom BP 3 procent. Het Italiaanse oliebedrijf Eni werd ook 3 procent duurder in Milaan. Daarmee kwam de Aex weer boven de 558 punten en hebben we weer een koopsignaal. De komende weken zouden we dus weer kunnen opveren, maar we zien de intraday bewegingen groter worden en daarmee kunnen we ook aan de short- en putzijde handelen! We wensen U een prettig weekend. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2018 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.