AEX test weerstand op 573 punten. Kijkt u donderdag ook?

Door Team Beursfoon op 2018-01-23, ook te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwacht patroon:

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 571.95, een winst van 0.20% en de andere beurzen in Europa gaan hoger van start na winsten op Wall Street. De Dow sloot 0.55% hoger en de Nasdaq sloot 0.98% hoger. De meeste aandacht ging uit naar het stilleggen van bepaalde overheidsdiensten. Een deal werd maandag alsnog bereikt. Het Amerikaanse Congres zal instemmen met een tijdelijke begroting waarmee de overheid de komende drie weken, tot aan 8 februari, kan worden gefinancierd. De olieprijs is vrij volatiel, men hoopt op een verdere verlenging van de OPEC productie afspraken.

In Azië noteerden de beurzen hoger, de Nikkei wint 1.3% en staat op de hoogste nivo`s sinds jaren. Uit het rentebesluit van de Bank of Japan kwam geen wijziging van het monetaire beleid naar voren. De euro/dollar noteerde dinsdagochtend vroeg op 1,2265. De AEX heeft weerstand op 573 en steun op 568 punten en mag vanaf de 573 even een stapje terug gaan maken. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Donderdag geven wij een groot online seminar bij de financiële telegraaf, John Beijer gaat met zijn kooplijst techniek 10 Nederlandse fondsen voor u uitkiezen. Het online seminar start om 20.00 uur, meldt u hier gratis aan.


UPDATE 10:00


UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 571.06, een winst van 0.24 punten of 0.04%. De beurzen in Europa staan in het groen na de sterke koersstijgingen in Azië. Beleggers verwerken daarnaast de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op het einde van de sluiting van de overheidsinstellingen. Op het Damrak staan de financiële bedrijven echter onder druk na enkele adviesverlagingen. Grootste stijger in de AEX is Altice met een winst van 5 procent na een adviesverhoging door Barclays. Wij houden het aandeel gewoon gedurende het jaar dan ook vast met een koersdoel op 12 euro. 

Supermarktconcern Ahold Delhaize sluit de rij met een min van 2 procent. De banken ING en ABN AMRO volgen met minnen van 1,5 en 1 procent na adviesverlagingen. In Londen klimt easyJet bijna 6 procent. De Britse prijsvechter profiteerde afgelopen kwartaal van een stijgende vraag naar vliegreizen en afgenomen concurrentie. De Aex kan nu even de openingsgap dichten en dan kunnen we long op 0900-5151666. We zijn zo weer bij U terug. 


UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 570.47, een verlies van 0.35 punten of 0.06%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een nagenoeg vlakke opening, terwijl de shutdown van het Amerikaanse overheidsapparaat, althans voorlopig, weer van tafel is. Beleggers hebben in de Verenigde Staten één zorg minder, nu de overheids-shutdown in ieder geval voorlopig voorbij is. President Trump heeft de afwijzingsnotitie getekend en daarmee uitstel tot 8 februari geregeld. De Amerikaanse macro-economische agenda bevat geen richtinggevende cijfers. Voor woensdag is deze agenda een stuk beter gevuld.

Goldman Sachs heeft zich bij de groeiende rij bitcoin-sceptici gevoegd en noemde de digitale munt en andere cryptomunten zeepbellen. Op Coinmarketcap kostte een Bitcoin 10.307 dollar zojuist. Wij zitten nu long op 0900-5151666 en houden deze nog even vast. We denken toch dat de Aex na het dichten van de openingsgap met gisteren, de 573 nog even op kan gaan zoeken. We zijn zo weer bij U terug. 

 


UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 570.60, een verlies van 0.22 punten of 0.04%. De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond licht in de min en we bleven vandaag dicht bij huis tevens. Zowel de steun op 568, als de weerstand op 573 werden nog niet getest. De ondertoon blijft echter zeer goed met dus nog steeds kans op hogere koersen de komende weken en maanden. Op het Damrak moesten financiële bedrijven het ontgelden na enkele adviesverlagingen. Wij hebben dan ook de calls op ING ruim op tijd gesloten. De andere Europese graadmeters noteerden wel overwegend hoger, waardoor de Aex weer wat achterblijft. 

Altice kreeg van analisten juist een adviesverhoging en was koploper in de AEX, met een winst van 4 procent. Daarnaast overweegt het door schulden geplaagde Franse kabel- en telecombedrijf ongeveer 3000 Portugese telecommasten te verkopen. De waarde van de telefoonpalen wordt geschat op 600 miljoen euro. Bij de middelgrote bedrijven stond Fugro bovenaan. De bodemonderzoeker noteerde een plus van 3 procent. Wij hadden en hebben een koersdoel van 14.30 euro voor Fugro, waar we dus dichtbij staan. We wensen U een fijne avond. 


Wilt u al onze Optie en Future ideeën iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? Waar u maar wilt? Dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via e-mail en SMS, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De personen die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future, Optie en Turbo signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen. Klik hier voor meer informatie over de personen en medewerkers.

Bekijk hier het archief

Meld u vandaag nog aan!

Copyright © 2017 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.