•     2019-02-13
   Galapagos geeft kansen

  Galapagos geeft kansen

  De financiële markten vielen afgelopen week vanaf 538 even terug naar 527. Het nieuws dat de eventuele deal tussen de VS en China niet op de deadline van 1 maart gehaald zou worden zorgde voor verkoopdruk. Juist de voorspoedige onderhandelingen hebben ertoe geleid dat de markten de afgelopen 6 weken zo hard zijn gestegen.
 •     2019-01-31
  AEX breekt uit!

  AEX breekt uit!

  Het cijferseizoen is ook op de Damrak intussen in alle hevigheid losgebarsten en de cijfers vallen over het algemeen niet tegen. Alhoewel nog maar een klein deel van de AEX-fondsen met cijfers is gekomen, zien we met name door de wat lagere verwachtingen hier en daar meevallers ontstaan.
 •     2019-01-24
  Cijferseizoen

  Cijferseizoen

  Het cijferseizoen is op de financiële markten inmiddels losgebarsten en we moeten nu voorzichtig gaan kijken welke impact het handelsconflict en de Amerikaanse renteverhogingen hebben gehad op de bedrijven.
 •     2019-01-17
  Nieuwe dip geeft koopkans

  Nieuwe dip geeft koopkans

  De financiële markten openen vanochtend met een kleine plus ondanks het feit dat de Britten gisteravond een duidelijke ‘Nee’ tegen het Brexit-voorstel van May hebben gegeven. Het grote gevaar is nu dat May ontslagen zal worden of ontslag neemt en dat de Britten ruim tweeënhalf jaar na het Brexit-referendum gaan kiezen voor een harde exit.
 •     2018-12-14
  Buy the dip or sell the rally?

  Buy the dip or sell the rally?

  Het sentiment is iets ongrijpbaars, maar momenteel hebben we duidelijk te maken met een vlam die weer even in de pan is geslagen. De koersen staan stevig onder druk.
 •     2018-12-05
  TomTom kopen!

  TomTom kopen!

  De G20 meeting zorgde voor een mooie opluchtingsrally aan het begin van de week. Hoewel er nog niks concreet is besloten, hebben Trump en zijn Chinese collega Xi het voor elkaar gekregen om even een adempauze van 90 dagen in te lassen.
 •     2018-11-29
  Wanneer begint de eindejaarsrally?

  Wanneer begint de eindejaarsrally?

  De maand december staat voor de deur en traditioneel gezien zijn de maanden december en januari de beste maanden van het jaar. U vraagt zich natuurlijk af, wat is nu de trigger dat de financiële markten dit jaar nog gaan herstellen?
 •     2018-11-21
  Bullmarkt ten einde?

  Bullmarkt ten einde?

  De AEX en andere financiële markten zijn de afgelopen dagen weer stevig onderuit gegaan. Ik spreek dagelijks vele beleggers en deze maken zich nu toch wel zorgen of de bull market.....
 •     2018-11-01
  Oktober zorgt voor turbulentie

  Oktober zorgt voor turbulentie

  De maand oktober laat als beruchte beursmaand dit jaar zijn ware gezicht zien. Iedere belegger herinnert zich uiteraard nog de beurscrash van 1987, de beruchte black Monday.
 •     2018-10-17
  ING mag weer gekocht worden op de dip!

  ING mag weer gekocht worden op de dip!

  Het cijferseizoen is inmiddels losgebarsten en de verwachtingen zijn enorm verdeeld. De hoge olieprijs zorgt voor wat hogere verwachtingen bij oliegerelateerde fondsen zoals Shell, SBM Offshore en Fugro en de stijgende rente in de VS zou een boost moeten geven aan fondsen zoals Aegon.

Copyright © 2019 Beursfoon. Alle rechten voorbehouden.
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Het gebruik van deze website betekent acceptatie van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van Beursfoon.